Kои са се устремили към кметския стол?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 3, 2023 09:18

Kои са се устремили към кметския стол?

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 36/1060, година XX, 29.09 -05 октомври 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Кои ще са новите кметове на общини в областта е въпрос, който вълнува избирателите. Общинските избирателни комисии (ОИК) вече приключиха с регистрациите на кандидатите. Навсякъде кметовете на ГЕРБ се кандидатират за втори, трети, а някои и за четвърти мандат. БСП отново се снишават с кандидатите, а новата коалиция ПП и ДБ предлагат на няколко места свои хора.
Кандидатите за кмет на община Харманли са седем. Мария Киркова от ГЕРБ иска трети мандат, Светлана Ангелова представлява коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“, Любомир Андреев – „БСП за България“, Паолина Петкова – „Има такъв народ“, Росица Христозова – „Възраждане“, Антон Иванов – „ВМРО – Българско национално движение“ и Георги Василев – Коалиция „Граждани за Общината“.
В Тополовград за пети път кандидат за кмет ще бъде Наско Стоянов. Този път от „Бъдеще за родината“. Там „Продължаваме Промяната – Демократична България“ издигат Климент Киров, а сегашният кмет Божин Божинов се кандидатира от „Има такъв народ“.
ГЕРБ отново издигат Васил Сяров, а Кера Спирова пак ще се яви от „БСП за България“.
В Симеоновград Милена Рангелова отново е издигната от ГЕРБ. Опонентите ѝ ще бъдат Румяна Бозукова от „Обединени замeделци“, Милен Михайлов от ИТН, Енчо Киндов от ПП и ДБ, Никола Георгиев от „Българска прогресивна линия“, Иван Фералиев от „Бъдеще за родината“, Янка Чолакова от „БСП за България“, Боряна Георгиева от „Възраждане“ и Ачо Йорданов от „Алтернативата на гражданите“.
В Любимец от БСП не издигат свой човек за този пост, а в декларация казват, че общината е завладяна от няколко души.  Тук пенсионерът Анастас Анастасов кандидатства за четвърти мандат. Тук опоненти ще му бъдат Данаел Маврев, издигнат от ПП и ДБ, Ангел Петров от ИТН и Тихомир Трендафилов от „Възраждане“.
За кметския пост в Свиленград ще се борят Анастас Карчев от ГЕРБ, Стамо Димитров от „БСП за България“, Димитър Харишев „Има такъв народ“ и Мариана Иванова от „Възражданe“.
В Ивайловград освен Диана Овчарова, която посяга към трети мандат, има още трима кандидати за този пост. Това са Атанас Карамфилов, предложен от коалиция „БСП за България“, Наско Гелимачев, предложен от коалиция „Граждани за Общината“, а „Възраждане“ издига Илиян Бочев.
В Маджарово симбиозата между ГЕРБ и ДПС си остава в сила и хората на Бойко Борисов отново не издигат свой човек, за да може кандидатът на ДПС, досегашният кмет Ерджан Юсуф, да спечели от раз. Вместо тях „Възраждане“ предлагат Тодор Тодоров.
ОИК отказа да регистрира Вълчан Тодоров като кандидат на „БСП за България“.

В друга община на ДПС, Минерални бани Мюмюн Искендер е предложен за N-ти път за кмет, като опонент ще му бъде Вълчо Вълчев, от „Възраждане“.

В другата тъмносиня община Стамболово срещу човекът на Доган Аднан Йълдъз, излизат още двама. Това са Петър Хаджиев от ПП и ДБ и Стефан Ночев, от „БСП за България“.

В Хасково кандидат кметовете са 5. Това са Николай Ставрев – независим кандидат, Станислав Дечев – ГЕРБ, Георги Иванов – „Български гласъ“, 4. Иван Иванов – „Има такъв народ“ и Георги Георгиев от „Възраждане“.
Седем, сред които и една жена, са кандидатите за кмет на община Димитровград след приключилите регистрации.
ГЕРБ издига Иво Димов за четвърти мандат. С местна коалиция „Алтернатива на гражданите” Стефан Димитров, управлявал Димитровград от 2007 г. – 2011 г., се впуска в поредна изборна надпревара.
Кандидатът на „Коалиция „БСП за България“ е социалният работник и председател на общинската структура Пламен Панев.
Коалиция ПП-ДБ залага на младия учител по английски език Калоян Добрев.
„Възраждане“ също регистрира кандидатура – пълномощникът на партията Венета Стоянова.
Участвалият и преди в местни избори Пламен Пасков този път ще се включи в надпреварата за кметския стол с Коалиция „Граждани за Общината“.
Коалиция „България на регионите“ залага на ново и непознато лице – Ангел Ангелов.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 3, 2023 09:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама