„Свиленград“ доказа класа в Любимец

Веселин Тонев
От Веселин Тонев октомври 3, 2023 09:14

„Свиленград“ доказа класа в Любимец

Акценти

  • „Хасково-2022“ размаза „Хеброс“, но вратарят им успя за спаси дузпа, бита от Бабангида

Свързани публикации

Водачът в класирането на хасковската областна група „Свиленград“ нанесе първата загуба на „Любимец – 2000“ на собствения му стадион от две години. Лидерите успяха да наложат своята воля в дербито на кръга, като стигнаха до успеха с 3:1. Важно попадение отбеляза прясно картотекираният през миналата седмица Здравко Илиев. Опитният играч прониза мрежата на вратаря Димитър Александров в 57-ата минута, когато резултатът бе 1:1 и почти реши всичко за гостите.

Съдийската бригада от Пловдив показа 7 жълти картона, но двубоят бе коректен и на нивото на Трета лига. Играта на двата отбора се хареса на над 200 любители на футбола.

Отново безкомпромисен на свой терен бе „Хасково-2022“. Тимът воден от опитния Емил Ангелов – Бабангида размаза със 7:1 състава на „Хеброс-1921“ /Харманли/. Гостите направиха изненада още в 3-ата минута, след като Михаил Василев откри за „Хеброс“. Още в следващата атака обаче бившият аматьорски национал Юлий Шекеров успя да изравни, а след това да оформи и своя хеттрик за червените от Хасково. За домакините се разписаха още: Габриел Калеканов, Емрах Юсуф, Живко Шокаров и Иван Маринов.

Пълни господари на терена срещу „Любимец-2018“ бяха новаците в групата „ФК Харманли“. Момчетата на Теодор Нейков разбиха гостите с 4:1 и загатнаха за по-големи възможности. Припомням, че те бяха на път да вземат поне точка в миналия кръг на стадион „Младост“, но прекрасен удар на хасковски нападател им попари надеждата в последната минута. В събота обаче Димитър Кючуков вкара своя трети гол от началото на сезона, а по още един добавиха Кристиян Георгиев, Димитър Димитров и Хакан Мустафа.

За „Любимец -20184 точен бе Велин Иванов в 49-ата минута.

Кърджалийският представител в групата „Върбица“, с. Бенковски не остави шанс на „Мариц“а при гостуването си в Симеоновград. След нулево първо полувреме в 59-ата минута преднина на гостите даде Владимир Яков, а само три по-късно всичко свърши. Синан Ферад бе точен за 0:2 и от там нататък мача се доиграваше. Гостите стигнаха и до класическа  победа с попадение на Здравко Пиличев.

Първа победа през новото първенство постигна „Сакарски спортист“ на собствения си стадион в село Срем. Момчетата на треньора Иван Кръстев победиха с 2:0 гостуващия „Раковски -1923“ след динамична и равностойна игра. Мачът трябваше да се състои в Ивайловград, но там тече ремонт и игрището е неизползваемо.

Дубълът на „Саяна“ отново се препъна на собствен терен и бе победен с 1:3 от „ОФК Хасково“. Гостите поведоха с два гола на Петьо Николов и Кирчо Крумов, а през втората част Даниел Господинов намали. Третият гол за хасковлии вкара Велин Желязков. „Коректен и много приятен мач за свирене“, допълни по-късно главния съдия Николай Николов.

Ето програмата за 6-тия кръг:

7 октомври, събота:

„Любимец-2018“ – „Хеброс-1921“ в Любимец 
„Свиленград“ – „Раковски 1923“ на стадион „Колодрума“, Свиленград 
„ОФК Хасково“ – „Марица“ на стадион. „Младост“, Хасково

8 октомври, неделя:

„Сакарски спортист“ – „Хасково 2022“ – в с. Срем 
„Върбица“ – „Любимец-2000“ в Черноочене 
„Харманли – Саяна 2“ на стадион „Хеброс“

Веселин Тонев
От Веселин Тонев октомври 3, 2023 09:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама