Протестиращи блокираха пътя Харманли – Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 3, 2023 16:39

Протестиращи блокираха пътя Харманли – Тополовград

Акценти

  • Имаше известно напрежение между хората и полицията, но до сблъсъци не се стигна.

Свързани публикации

На 3 октомври още от сутринта, протестиращи миньори от комплекса „Марица Изток“ блокираха пътя Тополовград – Харманли. Това стана в центъра на с. Българска поляна, където протестиращите в защитата на своите работни места и се придвижваха непрестанно по пешеходната пътека и така осуетяваха движението на различни МПС -та.

Пропускани бяха такива със специални режими на движение.

Имаше известно напрежение между хората и полицията, но до сблъсъци не се стигна.

В знак на добра воля митингуващите пропуснаха след обяд колите натрупани от Пътен възел „Голямата звезда“ към селото, но не и тези от другата страна.

„Дошли сме доброволно за да запазим работните си места и енергетиката като отрасъл“ заяви ръководителят на протеста Добровест Иванов.

Около обяд движението по този път силно намаля, защото полицията започна да отклонява МПС -та, най-вече тировете и в двете посоки през Орлов дол – Мъдрец – Главан – „Голямата звезда“ и обратно.

Протестът продължава и утре, като участниците в него се заканиха да блокират и пътя през Мъдрец.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 3, 2023 16:39
Напиши коментар

3 Коментара

  1. От блога на Пламен Асенов октомври 3, 21:16

    Поради характера на миньорската работа и свързаната с нея енергетика, в тези сектори са струпани „хиляди, маса, народ“, които „миришат на лук и вкиснато“, както ги определят комунистическите поети, но ако започнат да гледат като бичета изотдолу, могат да предизвикат проблеми. Затова и онази система беше особено щедра към тях.
    След промените пък синдикатите се набутаха в тези сектори и започнаха да

    смучат позиции, привилегии и пари

    с подкрепата на хората в тях. А, както сочи световният опит, синдикатите сами по себе си са полу или изцяло мафиотски организации, създадени с цел рекет и изнудване на обществото. В допълнение пък, специално българските синдикати, са изцяло левичарски настроени, а върхушката им е свързана с мафиотски партии като БСП и пълна с агенти на влияние от страна на най-тъмните сили.

    Днес миньори и енергетици протестират по шосетата и това не е новина, защото протестът им не е в основната си част свързан със споменатите проблеми, те са само повод, така да се каже, хората да бъдат пак излъгани и извадени на пътя. В огромна степен

    протестът е политически, не синдикален

    И доказателствата са много, но ще спомена само едно – протестиращите уж поставят искания, но, щом биват поканени, отказват да отидат на директен разговор с премиера, за да ги обсъдят. В нормалния свят това се нарича рекет.
    Истината е, че тези протестиращи, независимо дали всеки от тях поотделно го съзнава или не, са част от вълната на

    съпротива срещу проевропейското правителство

    Денков – Габриел, надигната и тласкана вече няколко месеца от най-тъмните проруски сили в България.
    Изброяването им в случая трябва да започне от президента Румен Радев и неговото – трябва да признаем – доста силното „невидимо“ влияние, което има из цялата страна.
    Няма какво да се лъжем, граждани, няма какво да мажем – ако протестиращите бутнат сегашното правителство, те би трябвало да са наясно, че ще останат с голям и мръсен пръст в уста, защото в България

    отново ще настъпи хаос,

    който може да продължи още години. Президентът пак ще вземе властта и ще им даде щедри обещания, които нито има намерение, нито възможност да изпълни. В страната няма да има адекватно правителство, което да се заеме и да изработи стратегическо решение на проблемите, като на първо време удовлетвори, поне частично, миньорските искания. В страната няма да има работещ Парламент, който да реши съществуващите сложни казуси, свързани с разминаванията между международно и българско законодателство в сектора. Няма да има нищо такова, няма да има дори кой да запуши, макар временно най-дълбоките и опасни дупки.
    лесно предвидимият резултат е следният – миньори и енергетици ще се гръмнат сами в крака, на резултата от техните действия ще се радват само тъмните сили в България, които дърпат конците на синдикалните лидери за безумни действия.

    Отговори на този коментар
  2. Медведев октомври 3, 20:33

    Крепостни селяни подкокуросвани от алчни синдикалисти . дето цялата им рода е на хранилка в Марица изток

    Отговори на този коментар
  3. въглищар октомври 3, 19:34

    тези нещастни хора облечени в евтини дрехи защитават Ковачки и други олигарси. Ако отложат затварянето само собственици и консултанти и посредници ще се облажат .След години миньорите ще дадат големите си заплати да се лекуват а Ковачки ще се вози на яхтата.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама