Мошеници все още печелят с познати измами

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 15, 2016 12:48

Мошеници все още печелят с познати измами

Едни и същи измами, прилагани на различни наивници, продължават да пълнят джобовете на мошениците. Последният пример за това стана в сряда, 13 юли, в село Доситеево. Същия ден 73-годишен подал сигнал за кражба. Той заявил пред криминалистите, че за ремонтни работи в къщата си в село Доситеево извикал трима работници да му подменят улуците и водосточните тръби. След като приключили работата, домакинът ги извикал в дома си да се разплатят. Предварителната им уговорка била за 350 лева. В стаята присъствала и 74-годишната му съпруга, в чийто джоб имало 1460 лева, от които старците трябвало да отделят уговорената сума. Единият от майсторите обаче ловко бръкнал в джоба и задигнал всички пари. След това всички се качили на колата и побегнали.
Подобна измама с подмяна на улуци или подобни ремонти върви от много време. Най-често „майстори“ търсят възрастни и наивни хора, на които да свършат работа. Оглеждат къщата, а след тяхната работа винаги има нещо изчезнало. По подобен начин в село Черепово крадци бяха отмъкнали над 60 000 лева от къща.
Продължават и телефонните измами. От полицията в Ямбол съобщиха за два случая. При първия жена била въведена в заблуждение по телефона и под предлог, че помага на органите на реда да заловят измамник, хвърлила през терасата на жилището си 270 лева и златни накити. Впоследствие се свързала с близките си и разбрала, че е била измамена.
Няколко часа по-късно друга възрастна жена в разговор по телефона с представил се за нейн роднина мъж, била убедена да даде в заем пари за закупуване на климатици. Тя предала 2 000 лева на непозната жена, която отишла на адреса й. По-късно разбрала, че е измамена и потърсила помощ от полицията.
Изглежда призивите на полицията хората да проявяват по-голяма бдителност и да не се доверяват лесно на непознати до този момент са безплодни. Те все пак напомнят в никакъв случай да не се изпълняват указания, в които се искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 15, 2016 12:48
Напиши коментар

1 Коментар

  1. # юли 15, 14:22

    Този феномен, да се хвърлят пачки пари от балконите, го няма никъде другаде по света.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама