Турция затвори границата си заради военното положение

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 16, 2016 10:42

Турция затвори границата си заради военното положение

Акценти

  • В Одрин положението е спокойно, защото гарнизоните в европейската част на Турция не са се вдигнали за подкрепят преврата.

Свързани публикации

Заради опита за преврат снощи в Турция, границата й с България от нейна страна е затворена. В южната ни съседка може само да се влиза, но не и да се излиза. Има български коли, които са блокирани там, а пътуващите нямат информация какво ще стане с тях.

В страната е обявено военно положение и са забранени всички мероприятия, включително и сватби. Вечерният час е до 21,00 часа. Мазните борби, които се провеждат по това време от над 600 години, са забранени. Няма да има и търговско-индустриално изложение в Одрин, което бе планирано за 20 юли.

Страната е пред хуматинарна криза.

Не се допуска влизането в Истанбул, където се стреля. Стреля се и в Анкара, според българи, които са там.

В Одрин положението е спокойно, защото гарнизоните в европейската част на Турция не са се вдигнали, за да подкрепят преврата, което е предопределило изхода му. И към този момент униформените в тази част на страната си стоят в казармите.

Медиите в Одрин не отразяват събитието, а последната публикация от там е от снощи, 23,00 часа. Те препредават обръщението на президента Реджеп Тайп Ердоган, който призова гражданите да излязат на улицата да направят анти-преврат. Фейсбук, Ютюб, Туитър и други мрежи в интернет са спрени или забавени дотолкова, че да не могат да се отворят.„

От Областна администация Хасково призовават ако български граждани се нуждаят от помощ в Турция, да се обърнат към дипломатическите мисии на следните адреси:

Посолство на Република България в Анкара, Република Турция

Адрес: Atatürk Bulvarı № 124, 06680 Kavıklıdere-Çankaya, Ankara, Republic of Turkey (гр. Анкара, кв. Кавъклъдере, Чанкая, бул. „Ататюрк” № 124)

Тел.: +90 312 467 20 71; +90 312 427 51 42

Факс: +90 312 468 69 56

Снимка: cbcnews

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 16, 2016 10:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.