Турция затвори границата си заради военното положение

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 16, 2016 10:42

Турция затвори границата си заради военното положение

Акценти

  • В Одрин положението е спокойно, защото гарнизоните в европейската част на Турция не са се вдигнали за подкрепят преврата.

Свързани публикации

Заради опита за преврат снощи в Турция, границата й с България от нейна страна е затворена. В южната ни съседка може само да се влиза, но не и да се излиза. Има български коли, които са блокирани там, а пътуващите нямат информация какво ще стане с тях.

В страната е обявено военно положение и са забранени всички мероприятия, включително и сватби. Вечерният час е до 21,00 часа. Мазните борби, които се провеждат по това време от над 600 години, са забранени. Няма да има и търговско-индустриално изложение в Одрин, което бе планирано за 20 юли.

Страната е пред хуматинарна криза.

Не се допуска влизането в Истанбул, където се стреля. Стреля се и в Анкара, според българи, които са там.

В Одрин положението е спокойно, защото гарнизоните в европейската част на Турция не са се вдигнали, за да подкрепят преврата, което е предопределило изхода му. И към този момент униформените в тази част на страната си стоят в казармите.

Медиите в Одрин не отразяват събитието, а последната публикация от там е от снощи, 23,00 часа. Те препредават обръщението на президента Реджеп Тайп Ердоган, който призова гражданите да излязат на улицата да направят анти-преврат. Фейсбук, Ютюб, Туитър и други мрежи в интернет са спрени или забавени дотолкова, че да не могат да се отворят.„

От Областна администация Хасково призовават ако български граждани се нуждаят от помощ в Турция, да се обърнат към дипломатическите мисии на следните адреси:

Посолство на Република България в Анкара, Република Турция

Адрес: Atatürk Bulvarı № 124, 06680 Kavıklıdere-Çankaya, Ankara, Republic of Turkey (гр. Анкара, кв. Кавъклъдере, Чанкая, бул. „Ататюрк” № 124)

Тел.: +90 312 467 20 71; +90 312 427 51 42

Факс: +90 312 468 69 56

Снимка: cbcnews

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 16, 2016 10:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама