Избраха изпълнител за промотиране на „Зелен проект“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 18, 2020 08:37

Избраха изпълнител за промотиране на „Зелен проект“

„Фиделити Груп“ ООД е класирана на първо място в обществената поръчка за промотирене на „Зелен проект“ в община Свиленград. Тя участва в публичното състезание „Извършване на проучвания, подготовка, отпечатване и промотиране на Съвместна стратегия за устойчиво развитие на региона“, по проект „Green Urban Territories – Better Place to Live“. То бе обявено от Общината с прогнозна стойност 197 209,84 лв. без ДДС.
Софийската фирма „Фиделити Груп“ е предложила 195 399 лв. без ДДС.
От надпреварата е остранено дружеството „Географика“ ООД. Те са представили „Програма за изпълнение на поръчката“, в която комисията е установила „несъответствия в последователността и взаимната обвързаност на задачите и подзадачите, а в представения „Линеен календарен график“ (ЛКГ) е установено разминаване с описаното в „Програмата за изпълнение на поръчката“.
Спечелилият поръчката ще трябва да изготви два доклада от извършено проучване с минимум 100 стандартни страници на български език.
Първият е свързан с проучване на възможностите за „зелено” развитие на крайградските и полуурбанизираните територии, обхващащи общините Свиленград и Любимец.
При втория трябва да се изследват практиките на селското стопанство, транспорта и туризма, които засягат биоразнообразието на територията на общините Свиленград и Любимец.
По третата задача изпълнителят трябва да разработи и отпечата в тираж от 2000 копия двуезична „Съвместна стратегия за устойчиво развитие на региона“. Тя трябва да обхваща опазването на биоразнообразието, транспорта, туризма, селското стопанство.
Четвъртата задача е реализация на три съвместни „зелени“ инициативи в съответствие със съвместната стратегия за устойчиво развитие на региона.
Строителните работи по този проект ще изпълняват „Еко традекс груп“, която е класирана на първо място в друга обществената поръчка за терен за спорт и отдих „Суха река“. Стойността ѝ е 485 082 лева без ДДС.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 18, 2020 08:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама