Избраха изпълнител за промотиране на „Зелен проект“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 18, 2020 08:37

Избраха изпълнител за промотиране на „Зелен проект“

„Фиделити Груп“ ООД е класирана на първо място в обществената поръчка за промотирене на „Зелен проект“ в община Свиленград. Тя участва в публичното състезание „Извършване на проучвания, подготовка, отпечатване и промотиране на Съвместна стратегия за устойчиво развитие на региона“, по проект „Green Urban Territories – Better Place to Live“. То бе обявено от Общината с прогнозна стойност 197 209,84 лв. без ДДС.
Софийската фирма „Фиделити Груп“ е предложила 195 399 лв. без ДДС.
От надпреварата е остранено дружеството „Географика“ ООД. Те са представили „Програма за изпълнение на поръчката“, в която комисията е установила „несъответствия в последователността и взаимната обвързаност на задачите и подзадачите, а в представения „Линеен календарен график“ (ЛКГ) е установено разминаване с описаното в „Програмата за изпълнение на поръчката“.
Спечелилият поръчката ще трябва да изготви два доклада от извършено проучване с минимум 100 стандартни страници на български език.
Първият е свързан с проучване на възможностите за „зелено” развитие на крайградските и полуурбанизираните територии, обхващащи общините Свиленград и Любимец.
При втория трябва да се изследват практиките на селското стопанство, транспорта и туризма, които засягат биоразнообразието на територията на общините Свиленград и Любимец.
По третата задача изпълнителят трябва да разработи и отпечата в тираж от 2000 копия двуезична „Съвместна стратегия за устойчиво развитие на региона“. Тя трябва да обхваща опазването на биоразнообразието, транспорта, туризма, селското стопанство.
Четвъртата задача е реализация на три съвместни „зелени“ инициативи в съответствие със съвместната стратегия за устойчиво развитие на региона.
Строителните работи по този проект ще изпълняват „Еко традекс груп“, която е класирана на първо място в друга обществената поръчка за терен за спорт и отдих „Суха река“. Стойността ѝ е 485 082 лева без ДДС.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 18, 2020 08:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.