Хубав ден за спорта в Любимец

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 18, 2015 21:21

Хубав ден за спорта в Любимец

Акценти

  • От 17 септември в община Любимец функционират 2 спортни зали и 5 спортни площадки.

Свързани публикации

Хората, обичащи спорта в Любимец, ще запомнят със сигурност деня 17 септември 2015-та. Тогава се откриха два големи спортни обекта на стойност над 5 милиона лева, малко по-малко от бюджета на общината.

Честта да прережат лентата имаха кметът – инж. Анастас Анастасов, депутатът  Делян Добрев, областният управител Добри Беливанов и представител на фирмата-изпълнител на обектите.

Това стана в деня на християнския празник Вяра, Надежда и Любов и във връзка с провеждането на Европейската седмица на спорта.

Развълнуваният кмет Анастас Анастасов сподели пред присъстващите: „За малко повече от година старите и негодни за употреба сгради се превърнаха в добре изглеждащи и функционални зали, с модерно оборудване, съвременни уреди, отговарящи на европейските изисквания. Любимец се развива и с всеки изминал ден изглежда по нов начин – красив, съвременен и благоустроен град. Но за да го постигнем, за да реализираме и други добри идеи, трябва много работа, обединени усилия и постоянство!“

Ремонтирането на спортните бази се осъществи по проект „Изграждане на спортни зали и спортни площадки в населените места в Община Любимец“ от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013.

От 17 септември в община Любимец функционират 2 спортни зали и 5 спортни площадки. Там ще се развиват 10 различни вида спорт на открито и закрито.

По проекта се изградиха две зали в града – зала „Марица“, на бул. „Одрин“, и тази на ул. „Васил Друмев“, в близост до ЦДГ „Рай“ 1. Първата разполага с близо 8 000 кв.м застроена площ, а на залата е 1 227 квадрата. Изградени са игрище за минифутбол, 2 тенис корта, комбинирано тренировъчно игрище за волейбол и баскетбол с трибуни, детски кът оборудван по всички европейски стандарти, бюфет с външна тераса, паркинг с 48 паркоместа. За спортистите са осигурени съблекални, лекарски кабинет, помещение за треньори, санитарни възли и фитнес център. Многофункционалната спортна зала е оборудвана със сгъваеми телескопична баскетболна конструкция и телескопични трибуни за зрителите.

Залата на ул. “Васил Друмев“ е разположена на терен от 5 000 кв.м. Застроената площ е 500 кв.м. В сутерена се намира зала за фитнес, съблекални и санитарни помещения. На партера – спортна зала за борба. На втория етаж – административни помещения. На изток от сградата се намират площадка за баскетбол и волейбол с трибуни за зрители, две игрища – за футбол на малки вратички и тенис на корт.

Изградените обекти за спорт на открито са общо пет, два в Любимец и по един в селата Белица, Лозен и Малко градище. Едната спортна площадка в града е разположена на ул. “Бяло море“ до ЦДГ „Рай“ 2, а втората в затревената площ между улиците „Стефан Караджа“ и „Васил Левски“. На тези площадки и на другите в селата Белица и Лозен се предлага възможността за игра на футбол на малки вратички, волейбол и баскетбол.

На спортния терен в с. Малко градище е изградено игрище за стрийтбол и тенис на маса.

Началото

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 18, 2015 21:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама