Харманлийци се простиха със Стойчо Братанов

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 20, 2017 20:45

Харманлийци се  простиха със Стойчо Братанов

Харманлийци и гости от цялата страна в сряда, 16 август, се простиха с една забележителна личност. В обредния дом на Гробищния парк се бяха събрали стотици близки и познати на Стойчо Братанов, за го изпратят към последния му път.
Господ реши да го прибере един ден преди това – на 15 август – един от най-светлите църковни празници, Голяма Богородица, денят, в който Бог е прибрал при себе си своята майка. В този ден си отиват най-светлите хора.
Роден е в с. Свирково на 4 октомври 1948 г. в семейството на Руси и Деля Братанови. Проходил е по камънистите чукари на Сакара и е израснал в каруцата на своя баща.
През целия си живот той е пример за доброта, за воля, за непримиримост, за трудолюбие, за родолюбие, за чест и достойнство, за семейни ценности. Създател на винарна “Братанов”, до последните си дни той работи неуморно за утвърждаването й като търговска марка и успя.
Със своята харизматичност Стойчо си спечели приятели от цял свят. В деня на неговото погребение плака цял Сакар. За него свиреха гайдите в Родопите, за него тъгува морето. За него пееха в Русия, за него тъжаха в Германия, Япония, Италия, Гърция, навсякъде, където се продават неговите вина, носещи неговата фамилия.
Животът му, продължил 68 години, бе отдаден изцяло на семейството и работата. С делата си той е пример за своите синове и внуци.
Поклон пред светлата му памет!

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 20, 2017 20:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама