Харманлийци се простиха със Стойчо Братанов

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 20, 2017 20:45

Харманлийци се  простиха със Стойчо Братанов

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 33/64 18 август – 7 септември 2017

Свързани публикации

Харманлийци и гости от цялата страна в сряда, 16 август, се простиха с една забележителна личност. В обредния дом на Гробищния парк се бяха събрали стотици близки и познати на Стойчо Братанов, за го изпратят към последния му път.
Господ реши да го прибере един ден преди това – на 15 август – един от най-светлите църковни празници, Голяма Богородица, денят, в който Бог е прибрал при себе си своята майка. В този ден си отиват най-светлите хора.
Роден е в с. Свирково на 4 октомври 1948 г. в семейството на Руси и Деля Братанови. Проходил е по камънистите чукари на Сакара и е израснал в каруцата на своя баща.
През целия си живот той е пример за доброта, за воля, за непримиримост, за трудолюбие, за родолюбие, за чест и достойнство, за семейни ценности. Създател на винарна “Братанов”, до последните си дни той работи неуморно за утвърждаването й като търговска марка и успя.
Със своята харизматичност Стойчо си спечели приятели от цял свят. В деня на неговото погребение плака цял Сакар. За него свиреха гайдите в Родопите, за него тъгува морето. За него пееха в Русия, за него тъжаха в Германия, Япония, Италия, Гърция, навсякъде, където се продават неговите вина, носещи неговата фамилия.
Животът му, продължил 68 години, бе отдаден изцяло на семейството и работата. С делата си той е пример за своите синове и внуци.
Поклон пред светлата му памет!

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 20, 2017 20:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.