Харманлийци – първи във водното спасяване

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 16, 2007 04:52

Харманлийци – първи във водното спасяване

Акценти

  • Вестник "Харманлийски НОВИНИ", бр. 27 (230), година V, 13-19 юли 2007

Свързани публикации

Четири момчета и едно момиче от Харманли получиха сертификат за водно спасяване от БЧК – Хасково. Сред тях са известните спортисти Росен Карамфилов, Тихомир Нейчев, Генчо Генчев, Неделин Нейчев и Йоана Василева.
Практическият изпит по водно спасяване се проведе миналата седмица в комплекс „Фантазия“ – Хасково. Общо 34 са били участниците в курса и всички са преминали успешно изпита. Най-добре се представи младата българска надежда в леката атлетика от Харманли – Росен, чиито постижения на гюле и на диск са широко оповестени в нашия вестник. Той постигна най-добър резултат от всички участници на 100 м свободен стил – 1,12 мин. От харманлийската петорка Тихомир (също лекоатлет) е с втори резултат – 1,32, следван от Генчо (каякар) и Неделин – 1,35, и Йоана – 1,40 минути.
Обучението се проведе в Хасково в продължение на 37 дни по програма, одобрена от Международната федерация по водно спасяване. Задължителните нормативи за спасителите са: 100 м свободен стил за 1,40 мин.; 100 м плуване с плавници за 1,20 мин.; извличане на манекен – 25 м за 1,10 мин. Нормативните дисциплини за плувните спасители са: 50 м свободен стил до 50 сек. и извличане на манекен – 25 м за 1,10 мин. Освен практика изпитът включва и теоретична част от 3 въпроса и демонстрация на долекарската помощ.
Организатор на спасителските курсове е БЧК и по-специално Антон Налбантов. За изпитите от София са изпратили световната шампионка по водно спасяване – госпожа  Томова.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 16, 2007 04:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.