Скачат цените на хляб, домати и печени пилета

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 14, 2007 04:02

Скачат цените на хляб, домати и печени пилета

Акценти

  • За зелето е ясно защото румънците масово го изкупуваха

Свързани публикации

Цените на доматите скочиха в пъти през последните няколко дни. В петък те вече бяха 1.50, а в сряда се продаваха за 50 – 60 ст. Краставиците в момента са с цена 1.30, а зелето си стои на 1 лев. Дините в събота на харманлийския пазар се продаваха от 30 до 50 стотинки.
Специалисти коментират причината за повишението на цените на доматите с големите горещини през миналата седмица. Заради това доматите не са могли да направят втори завръз. Други коментират, че водата за напояване е малко и не може да се изкара по-голямо количество зарзават.
За зелето е ясно защото румънците масово го изкупуваха. Поради тази причина цената му остана висока, в сравнение с други години през това време.
В Любимец на борсата цената на динята падна до 16 ст/кг.. в петък. В началото на работния ден тя бе с 9 стотинки повече. Основната причина за намаляването на цената е, че пазара вече е заситен с този продукт.
От понеделник хлябът в Харманли, вече ще се купува за 1 лев, а печените пилета за 7 лв. Олиото бавно, но сигурно върви нагоре, само цената на свинското малко намаля. Ще ядем пържоли!

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 14, 2007 04:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама