Скачат цените на хляб, домати и печени пилета

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 14, 2007 04:02

Скачат цените на хляб, домати и печени пилета

Цените на доматите скочиха в пъти през последните няколко дни. В петък те вече бяха 1.50, а в сряда се продаваха за 50 – 60 ст. Краставиците в момента са с цена 1.30, а зелето си стои на 1 лев. Дините в събота на харманлийския пазар се продаваха от 30 до 50 стотинки.
Специалисти коментират причината за повишението на цените на доматите с големите горещини през миналата седмица. Заради това доматите не са могли да направят втори завръз. Други коментират, че водата за напояване е малко и не може да се изкара по-голямо количество зарзават.
За зелето е ясно защото румънците масово го изкупуваха. Поради тази причина цената му остана висока, в сравнение с други години през това време.
В Любимец на борсата цената на динята падна до 16 ст/кг.. в петък. В началото на работния ден тя бе с 9 стотинки повече. Основната причина за намаляването на цената е, че пазара вече е заситен с този продукт.
От понеделник хлябът в Харманли, вече ще се купува за 1 лев, а печените пилета за 7 лв. Олиото бавно, но сигурно върви нагоре, само цената на свинското малко намаля. Ще ядем пържоли!

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 14, 2007 04:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.