Гимназистки се готвят за литературен фестивал в Южна Корея

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 21, 2016 12:21

Гимназистки се готвят за литературен фестивал в Южна Корея

Акценти

  • Момичетата учат в гимназията на Елхово. Виктория Димитрова зае второ място на национално ниво
  • Велимира Чобанова и Кремена Костова получиха грамоти и различни предметни награди.

Свързани публикации

Кремена Костова, Велимира Чобанова и Виктория Димитрова от елховската гимназия са сред дванайсетте класирали се в националния литературен конкурс ,,Млад писател 2015”. В него взеха участие 30 училища от цялата страна. В момента се готвят с литературни творби за предстоящото си представяне на литературния фестивал в Южна Корея.

Литературният конкурс ,,Млад писател 2015” се проведе на два етапа. До втория бяха допуснати ученици от 30 училища в страната, които се класираха успешно на първия. Той се състоя в София в края на миналата година и бе осъществен със съдействието на ,,Интеграл Образователни програми ,,ООД.

Критериите за оценка бяха способност за писане на непозната тема, оригинална идея, ясно представени идея, мисли и чувства, езиково и речниково богатство, оригинален маниер на изразяване, красив, елегантен и мелодичен изказ и безупречен правопис.

Виктория Димитрова зае второ място на национално ниво, което се изразяваше и в получаване на грамота, парична награда от 200 лева и ценни подаръци.

Велимира Чобанова и Кремена Костова получиха грамоти и различни предметни награди. Сред наградите на Кремена бе и възможността лично да се срещне с доцент Георги Лозанов .

Велимира получи книги с автограф от съвременни български писатели.

И трите момичета се готвят за литературния фестивал в Южна Корея с нови творби.  Стихотворението с което Виктория Димитрова е одобрена за това носи заглавието ,,Повече боли за да летиш”. Те учат  в гимназията в Елхово.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 21, 2016 12:21
Напиши коментар

1 Коментар

  1. физиономист януари 21, 12:39

    От кой град ,кое училище…. Едва ли не по физиономия трябва да познаваме ученичките от областта!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама