Гимназистки се готвят за литературен фестивал в Южна Корея

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 21, 2016 12:21

Гимназистки се готвят за литературен фестивал в Южна Корея

Акценти

  • Момичетата учат в гимназията на Елхово. Виктория Димитрова зае второ място на национално ниво
  • Велимира Чобанова и Кремена Костова получиха грамоти и различни предметни награди.

Свързани публикации

Кремена Костова, Велимира Чобанова и Виктория Димитрова от елховската гимназия са сред дванайсетте класирали се в националния литературен конкурс ,,Млад писател 2015”. В него взеха участие 30 училища от цялата страна. В момента се готвят с литературни творби за предстоящото си представяне на литературния фестивал в Южна Корея.

Литературният конкурс ,,Млад писател 2015” се проведе на два етапа. До втория бяха допуснати ученици от 30 училища в страната, които се класираха успешно на първия. Той се състоя в София в края на миналата година и бе осъществен със съдействието на ,,Интеграл Образователни програми ,,ООД.

Критериите за оценка бяха способност за писане на непозната тема, оригинална идея, ясно представени идея, мисли и чувства, езиково и речниково богатство, оригинален маниер на изразяване, красив, елегантен и мелодичен изказ и безупречен правопис.

Виктория Димитрова зае второ място на национално ниво, което се изразяваше и в получаване на грамота, парична награда от 200 лева и ценни подаръци.

Велимира Чобанова и Кремена Костова получиха грамоти и различни предметни награди. Сред наградите на Кремена бе и възможността лично да се срещне с доцент Георги Лозанов .

Велимира получи книги с автограф от съвременни български писатели.

И трите момичета се готвят за литературния фестивал в Южна Корея с нови творби.  Стихотворението с което Виктория Димитрова е одобрена за това носи заглавието ,,Повече боли за да летиш”. Те учат  в гимназията в Елхово.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 21, 2016 12:21
Напиши коментар

1 Коментар

  1. физиономист януари 21, 12:39

    От кой град ,кое училище…. Едва ли не по физиономия трябва да познаваме ученичките от областта!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.