Германската верига ПЛЮС има 3 800 магазина и 8.6 милиарда евро оборот

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 28, 2006 18:33

Германската верига ПЛЮС има 3 800 магазина и 8.6 милиарда евро оборот

През последно време в Харманли упорито се говори за построяването на хипермаркет от световна верига. Ето малко информация за фирмата, решила да инвестира в Града на Белоногата.
Германската верига за мебели и стоки за дома „Плюс“, www.plus.de, която е част от групата „Тенгелман“, сериозно е решила да стъпи на българския пазар. Информацията е от говорителя на веригата Никол Динтер, която обяви, че в момента компанията проучва българския пазар. Стъпването в страната би било част от стратегията на „Тенгелман“ да развива своите подразделения в чужбина и по-конкретно в страните от Източна и Югоизточна Европа.
„Плюс“ попада в категорията на т. нар. дискаунт магазини, които наблягат на ниските цени на асортимента си.
При обявяване на миналогодишните финансови резултати на „Тенгелман“ и неговите подразделения ръководството на компанията обяви, че планира до 2010 г. да отвори 1000 магазина в страните извън Германия, като погледът е насочен към Източна Европа. Новината съобщи германският вестник „Ханделсблат“.
През ноември миналата година бяха отворени първите магазини на „Плюс“ в Румъния, като до 2010 броят на обектите трябва да достигне 120. В момента се работи по новите проекти на веригата и в Гърция.
В материала си „Ханделсблат“ съобщава, че търговските дискаунт вериги гледат на балканския регион като на „тайното оръжие“ и в тази група попадат Румъния, България и Хърватия.
Според анализаторите успешното развитие на „Плюс“ е стратегията да предлага ниски цени на продуктите си. Веригата присъства на пазара в седем страни и има общо над 3800 магазина, които правят оборот от 8.6 млрд. евро. За 2005 г. компанията има ръст на продажбите от 3.2 на сто.
Само през миналата година „Плюс“ е отворила 330 нови обекта в Европа. В момента обектите в чужбина осигуряват 25 на сто от оборота на компанията. Плановете са този дял да се увеличи до 40%.
справка Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 28, 2006 18:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.