СБАЛВБ Симеоновград става МБАЛ ?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 28, 2006 18:18

СБАЛВБ Симеоновград става МБАЛ ?

Специализираната болница за активно лечение на вътрешни болести (СБАЛВБ) Симеоновград е регистрирана съдебно като многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ ) с четири отделения. Остава от министерството на здравеопазването да разрешат да извършва тази дейност, съобщиха от здравното заведение.
На последната сесия на ОбС Управителят на болницата, д-р В. Дончева информира с писмо кмета на общината , че се налага да се транспортират деца болни от туберколоза до гр. Трявна, където да се лекуват. За да се извърши то са необходими 200 лв., но икономическото състояние на симеоновградското здравно заведение не позволява те да бъдат поети от болницата. Ето защо управителят търси съдействие от кмета на общината.
Това отново предизвика дискусии на сесията.
Митко Симеонов предложи от болницата да върнат 50-те хиляди лева задължения. Напомнено му бе, че болницата преди това е имала много повече задължения, които са намалени. Време е вече пред съветниците да се представи точен отчет за приходите и разходите на тази общинска фирма, напомни той. Обещано му бе, че това ще стане при първия възможен случай.
На последната сесия съветниците приеха да се предостави еднократна помощ в размер на 70 лева на Асен Атанасов от Симеоновград, за да се поемат разходите по погребението на баща му – 66-годишният Митко Стоименов от кв. „Лагера“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 28, 2006 18:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама