ГЕРБ и патриотите заявиха, че ще управляват до края и отложиха оставките

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 6, 2020 08:15

ГЕРБ и патриотите заявиха, че ще управляват до края и отложиха оставките

Акценти

  • Регионален вестник, # 28/912 година XVII, 17 - 23 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

“Управляващата коалиция остава до края на мандата, парламентарните избори ще са през пролетта на следващата година”, заяви председателят на НФСБ Валери Симеонов след заседание на управляващата коалиция в четвъртък, 16 юли.
То беше свикано, след като в сряда премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министрите на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов.
Оставките ще се обсъждат следващата седмица, след като Народното събрание гласува по внесеното в сряда от БСП искане за вот на недоверие към правителството заради корупцията.
Премиерът Борисов нарече “абсурд” перспективата за съставянето на служебно правителсто, защото “на този президент – незрял или как го нарекоха – „фигурант“, на който Шиши му реди кабинета …, но нямаше протест. Христо Иванов не излезе да каже: „Кой е Шиши и как нареди на Радев служебното правителство“, а излезе и сочи моите министри, които са постигнали безкрайно добри резултати“.

Името Шиши за първи път се използва от премиера.

Борисов разкритикува Христо Иванов от “Да, България”, който акостира миналата седмица на плажа в “Росенец” не е изискал документите на “Лукойл”, докато е бил министър на правосъдието в предишното му правителство.
Според него Иванов “върши черната работа на БСП и ДПС, за да могат да съборят ГЕРБ и „Обединени патриоти“, за да дойдат БСП и ДПС”.
Бойко Борисов определи като “изсмукани от пръстите” мотивите на БСП за поискания вот на недоверие към кабинета му.
„Предстоят обаче много тежки месеци“, подчерта Борисов и изтъкна нарастващия брой на починалите от коронавируса, докато у нас все още някои хора отричат, че има пандемия.
„Идват много тежки времена и това е единственото, което обясних на колегите, че сега едни хора са недоволни от едно, други – от друго, но като гледам лицата на протеста, познавам ги всичките. Не си представям, че държавата ще се управлява от такива хора. Тя ще катастрофира мигновено, убеден съм! Защото те са управлявали, ние сме ги видели какво могат.
Гражданските протести с искане за оставка на кабинета и на главния прокурор Иван Гешев започнаха преди седмица, след като миналия вторник няколко представители на „Демократична Бълагрия“ опитаха да акостират с надуваема лодка край плаж „Росенец“, за да покажат, че достъпът до мястото е ограничен заради непосредствената му близост с лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Опитът им беше осуетен от служители на НСО.
„Категорично няма да подам оставка“, отсече главният прокурор Иван Гешев. Шефът на държавното обвинение и главният секретар на МВР Ивайло Иванов отидоха в четвъртък в сливенското с. Шивачево, където се срещнаха с възрастна жена, пострадала от крадци.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 6, 2020 08:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама