Георги Ванчев стана победител на борбите в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 6, 2018 18:56

Георги Ванчев стана победител на борбите в Харманли

Георги Ванчев стана победител в най-тежката категория на борбите в Харманли. На финала той се срещна с Асен Табаков и го победи по точки.

Народните борби се провеждат всяка година по време на традиционния панаир „Карааба“. В тях участват състезатели от цялата страна, а най-добрите получават парични награди.

За да станат те весели и атрактивни водещият Донко Трендафилов всяка година кани на тепиха да излезе самонадеяният бивш борец Яньо Русев от село Българин и му урежда интересни срещи. Тази година 75-годишният ветеран отново обра овациите на зрителите.

Хасковлията Георги Ванчев стана победител и в тежката категория и на турнира по борба „Шестте Великденски ангела“ в Симеоновград. Той се състоя на 8 окомври, неделя, на площад „Трети март“.
На финала той се изправи срещу Хюсен Хюсеин.
Състезанието бе за деца, момчета, кадети, юноши, мъже, момичета и кадетки. Участие записаха в 13 категории. Атрактивни срещи имаше при по-малките състезатели и при мъжете.
Надпреварата в Симеоновград се организира от местния клуб по борба „Вълко Костов“ и тази година бе посветено и на 120-годишнината от Илинденско-преображенско възстание и на 110-годишнината от разорението на тракийските българи.
Името „Шестте Великденски ангела“ идва от трагично загиналите шест младежи точно преди Великден през 2011 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 6, 2018 18:56
Напиши коментар

2 Коментара

  1. зрител октомври 8, 09:24

    Защо си правите сеир с този възрастен човек ! Такова ли ви е отношението съм възрастните!?

    Отговори на този коментар
  2. Angel октомври 7, 13:36

    Браво на организатора на традиционните панаирни борби в гард Харманли, Донко Трендафилов ! Да живи и здрав още дълги годни за да се поддържа българската традиционна култура на град Харманли !

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама