Георги Николов и опитът му да разкрие Божия замисъл

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 2, 2018 09:06

Георги Николов и опитът му да разкрие Божия замисъл

Представянето на десетата книга на Георги Николов се превърна в духовен празник. Така определи присъствието си Мина Карагьозова, поетеса от Хасково. Тя присъства в Културния център, където пред много приятели и почитатели стихосбиртата „Пръст в раната“ бе официално презентирана пред харманлийци. „На представянето на книгата дойдох от Хасково без специални нагласи и не съжалявам“, сподели тя.
Творбата бе представена от Ели Видева. За седмата стихосбирка на Георги Николов, тя каза: „Не съм съгласна, че тази книга е дошла ей така от само себе си. Това е концептуална книга, тя дълго е била в съзнанието на Георги. Тук идва на помощ чичо Фройд. Тя е общочовешка книга, боляща поезия.“
Литературният критик Росица Кунева изрече още по силни думи. „Пръст в раната“ е явление в нашата литература и съгражданите и приятелите на Георги трябва да се гордеят с него.
“Тази книга е опит да се разкрие Божият замисъл за човека и човешкият за Бога. Тя се опира на Стария и на Новия завет, така както те се опират на представата за Божиите и човешките деяния”, споделя авторът за творбата си.
В книгата се разкриват антични културни пластове от днешна гледна точка, а авторът ги надгражда. При всеки прочит читателят открива нещо ново, което при предишния не го е усетил.
Авторът получи много поздравления и по- даръци от присъстващите. Кметът Мария Киркова му подари комплект писалки и заяви, че като харманлийка се гордее с него и се надява да бъде още по-плодотворен.
Директорът на НУ „Отец Паисий“ Галя Христозова, където Георги работи, призна, че “от много четене и ние прописахме”. Тя му прочете поздравителен адрес от колектива на училището и му подари красив букет.
След представянето Георги дълго време раздаваше автографи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 2, 2018 09:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама