Георги Николов и опитът му да разкрие Божия замисъл

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 2, 2018 09:06

Георги Николов и опитът му да разкрие Божия замисъл

Представянето на десетата книга на Георги Николов се превърна в духовен празник. Така определи присъствието си Мина Карагьозова, поетеса от Хасково. Тя присъства в Културния център, където пред много приятели и почитатели стихосбиртата „Пръст в раната“ бе официално презентирана пред харманлийци. „На представянето на книгата дойдох от Хасково без специални нагласи и не съжалявам“, сподели тя.
Творбата бе представена от Ели Видева. За седмата стихосбирка на Георги Николов, тя каза: „Не съм съгласна, че тази книга е дошла ей така от само себе си. Това е концептуална книга, тя дълго е била в съзнанието на Георги. Тук идва на помощ чичо Фройд. Тя е общочовешка книга, боляща поезия.“
Литературният критик Росица Кунева изрече още по силни думи. „Пръст в раната“ е явление в нашата литература и съгражданите и приятелите на Георги трябва да се гордеят с него.
“Тази книга е опит да се разкрие Божият замисъл за човека и човешкият за Бога. Тя се опира на Стария и на Новия завет, така както те се опират на представата за Божиите и човешките деяния”, споделя авторът за творбата си.
В книгата се разкриват антични културни пластове от днешна гледна точка, а авторът ги надгражда. При всеки прочит читателят открива нещо ново, което при предишния не го е усетил.
Авторът получи много поздравления и по- даръци от присъстващите. Кметът Мария Киркова му подари комплект писалки и заяви, че като харманлийка се гордее с него и се надява да бъде още по-плодотворен.
Директорът на НУ „Отец Паисий“ Галя Христозова, където Георги работи, призна, че “от много четене и ние прописахме”. Тя му прочете поздравителен адрес от колектива на училището и му подари красив букет.
След представянето Георги дълго време раздаваше автографи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 2, 2018 09:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.