Заради снега децата от няколко училища са във ваканция

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 28, 2018 14:10

Заради снега децата от няколко училища са във ваканция

В няколко общини от областта учениците са в принудителна ваканция заради снега и прогнозните ниски температури.

В тополовградска община до края на седмицата училищата ще останат без деца. От днес до 2 март включително са прекратени учебните занятия в община Стамболово и в училището в с. Караманци, община Минерални бани. В учебното заведение на село Минерални бани днес се учи, но заради усложнената обстановка и многото отсъстващи деца, утре и на 2 март няма да се учи. В община Ивайловград ситуацията също е сложна. За сега е взето решение днешният ден да е неучебен. За следващите дни ще се решава по-късно.

Всички пътища в региона са проходими при зимни условия макар че през нощ в цялата област падна значително количество сняг и снежната покривка се удвои. Най-дебела е тя в хасковското село Елена- там снегът е 48 см, в Минерални бани- 45 см. В Тополовград и Ивайловград вече има над 35 см сняг, най-малко е в Любимец и Свиленград-около 10 см. Преди обяд снегът спря, а следобед на много места грейна слънце.

От ОблА съобщиха, че проблеми с водозахранването имат селата Константиново и Александрово. Работи се по отстраняване на водопроводна авария на главен водопровод от Брягово. Очаква се аварията да бъде отстранена днес и най-късно утре сутринта захранването да бъде възстановено. Към този момент единстветото село с временно прекъсване на електроподаването е Светлина, община Димитровград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 28, 2018 14:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.