Заради снега децата от няколко училища са във ваканция

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 28, 2018 14:10

Заради снега децата от няколко училища са във ваканция

Акценти

  • Всички пътаща са проходими при зимни условия

В няколко общини от областта учениците са в принудителна ваканция заради снега и прогнозните ниски температури.

В тополовградска община до края на седмицата училищата ще останат без деца. От днес до 2 март включително са прекратени учебните занятия в община Стамболово и в училището в с. Караманци, община Минерални бани. В учебното заведение на село Минерални бани днес се учи, но заради усложнената обстановка и многото отсъстващи деца, утре и на 2 март няма да се учи. В община Ивайловград ситуацията също е сложна. За сега е взето решение днешният ден да е неучебен. За следващите дни ще се решава по-късно.

Всички пътища в региона са проходими при зимни условия макар че през нощ в цялата област падна значително количество сняг и снежната покривка се удвои. Най-дебела е тя в хасковското село Елена- там снегът е 48 см, в Минерални бани- 45 см. В Тополовград и Ивайловград вече има над 35 см сняг, най-малко е в Любимец и Свиленград-около 10 см. Преди обяд снегът спря, а следобед на много места грейна слънце.

От ОблА съобщиха, че проблеми с водозахранването имат селата Константиново и Александрово. Работи се по отстраняване на водопроводна авария на главен водопровод от Брягово. Очаква се аварията да бъде отстранена днес и най-късно утре сутринта захранването да бъде възстановено. Към този момент единстветото село с временно прекъсване на електроподаването е Светлина, община Димитровград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 28, 2018 14:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама