Фрегата „Смели“ замина на съвместно учение на НАТО

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 27, 2020 08:12

Фрегата „Смели“ замина на съвместно учение на НАТО

Акценти

  • Учението ще се проведе в източната част на Средиземно море, териториалното море на Република Турция и Военноморска база Аксаз.

Свързани публикации

Фрегата „Смели“ с командир капитан ІІ ранг Трифон Митишев е напуснала Пункта за базиране Варна за продължително задгранично плаване.Това съобщиха от пресцентъра на МО. В съобщението от там се казва, че старши национален командир на плаването е капитан I ранг Ваньо Мусински – заместник-командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Вчера следобед фрегатата се отправила към Военноморска база Аксаз, Турция. Там от 30 октомври до 22 ноември 2020 г. корабът ще влезе в състава на Втората постоянна група кораби на НАТО (SNMG 2). В нея освен българската фрегата са два кораба на Военноморските сили на Испания, кораб на ВМС на Румъния и един кораб на ВМС на Турция.

Веднага след сформиране на групата, на 30 октомври, започва участието и в противоподводното учение на Военноморските сили на Турция с международно участие MAVI BALINA. То ще продължи до 10 ноември 2020 г. Учението ще се проведе в източната част на Средиземно море, териториалното море на Република Турция и Военноморска база Аксаз. В него ще участват ВМС на страни от НАТО и ВМС на страни-партнъори.

След завършване на учението Втората постоянна група кораби на НАТО и фрегата „Смели“ ще посетят пристанище Суда, Гърция, се казва в съобщението на Министерството на отбраната.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 27, 2020 08:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама