Фил Кънингам: „Успехът ни като компания се основава на бързина, ловкост и креативност“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 10, 2019 11:40

Фил Кънингам: „Успехът ни като компания  се основава на бързина,  ловкост и креативност“

Фил Кънингам е старши вицепрезидент „Стратегия, придобивания и сливания“ във Varroc Lighting Systems. Отговаря за разработването на краткосрочните и дългосрочните бизнес цели и възможности за растеж на компанията. Фил Кънингам има административен опит в автомобилната индустрия в компании като TRW Automotive, Lucas Varity and Ricardo. Има магистърска степен по бизнес администрация от Университета на Уелс, както и национален сертификат по машиностроене, отново във Великобритания.

Край Димитровград бе открита първата от три производствени фази на компанията на тази локация. Какви са останалите две?
Плановете са за работа по фаза II на това съоръжение, което ще включва допълнителна производствена площ от 5000 квадратни метра, повече от два пъти от производствения капацитет. Освен това има място за разширяване със съоръжение, което ще бъде проектирано за производство на големи осветителни тела като предни фарове и задни светлини.

Колко работници смятате да наемете?
Имаме стратегически планове за растеж в България, съобразени с глобалната стратегия на Varroc Lighting и отчитащи нуждите на клиентите и потенциалните такива, които работят в тази област. Въпреки че не коментираме конкретни бройки работни места, нашият план е той да се увеличи от около 50 служители първоначално до няколкостотин през 2024 г.

Имате ли някакви специални изисквания, на които трябва да отговаря кандидатът, като образование, определени умения?
Да, търсим най-вече кандидати с опит в пресоване на пластмаси и поддръжка на оборудване.

Освен първоначалното обучение, с което започват работа, предвижда ли се и друго, свързано с въвеждане на нови модерни технологии?
Нашият опитен глобален екип непрекъснато се грижи за образоване на хората спрямо съвременните технологии.

Възможно ли е обикновен работник да се издига в кариерата и да стигне до високи нива на йерархията?
Всеки завод за осветление на Varroc прилага система за оценка на служителите ни, като имаме сериозни и осезаеми примери за професионален напредък в нашата компания. В VLS Турция един от мениджърите на отдели започна кариерата си като инженер и зае ръководна позиция, след като показа значителен напредък.

Дружеството има ли практика да издирва и обучава млади хора, които след това да работят в него?
Миналата седмица Varroc Lighting Systems в България нае двама 18-годишни оператори на критични процеси, като тяхната степен на образование е различна.

Какви социални придобивки могат да получават работещите в дружеството?
Разполагаме с фирмен шатъл, бонусна система и ваучери за храна.

Заплатата, която получават работещите в България, съизмерима ли е с тази, която е в завод в Германия, Италия или Чехия, например? Инженер на най-ниско ниво ще получава ли толкова, колкото и колегата му в Западна Европа?
Заплащането е пряко зависимо от ролята и отговорностите на служителя. Ние винаги вземаме предвид стойностите на пазара на труда и не заплащаме на нашите служители под това ниво.

От дружеството смятат ли да се ангажират с дейности, които подпомагат местната общност, като спонсориране на определени събития, културни прояви или други, свързани с опазването на природата и околната среда?
Varroc Lighting Systems има дълга традиция в корпоративната социална отговорност. Всички наши подразделения участват в общественополезни събития и ние ще продължим да подкрепяме местната ни общност.

С какво компанията Ви е по-добро от другите и как потенциалните кандидати за работа може да се убедят, че Варок е мястото, където хората може да изпитват удоволствие от работата и да се развиват?
Нашата компания е една от най-бързо развиващите се в своя сегмент. Ние развиваме нашите служители и ги подготвяме за бъдещето чрез обучение и практическа работа. Успехът ни като компания се основава на бързина, ловкост и креативност, за да предоставяме персонализирани решения с отлично обслужване. Нашето подразделение тук, в България, е част от глобалната мрежа от професионалисти, отдадени на общи ценности и обща мисия.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 10, 2019 11:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама