Довършват парк „Сухата река” в Свиленград

От юни 27, 2019 15:14

Довършват парк „Сухата река” в Свиленград

В зелена зона с детски екокътове и места за отдих ще се превърне парк „Сухата река” в частта му от ул. „Васил Левски” до ул. „Хр. Шишманов” по проект на Общината. В него ще се изградят детски екокътове за различни възрасти, фитнес на открито, алеи, поливна система, монтиране на соларно парково осветление. Така ще бъде довършено благоустрояването и озеленяването на тази централна зелена зона. То започна с друг проект на общината през 2011 г. със средства от Програмата за развитие на селските райони.
Сегашният проект се казва „Green Urban Territory – better place to live” включва партньорство между четири бенефициента: община Свиленград като водещ партньор, община Любимец, община Волви – Република Гърция и НПО Dimossineteristiki, Evros S.A, Гърция.
Проектното предложение беше подадено през месец април 2016 г.
Безвъзмездната финансова помощ е 1 139 772,90 евро, като 542 489 € ще бъдат отделени от бюджета на община Свиленград.
На територията на общините Свиленград и Любимец се предвижда благоустрояване на зелени площи, които да осигуряват среда, съчетаваща биоразнообразието и зоните за отдих.
В с. Левка, с. Мезек и кв. „Капитан Петко войвода”, по околовръстното на ул. „Сан Стефано” са предвидени дейности по озеленяване.
Демонстрационните мерки от страна на гръцките партньори са свързани с намаляване на въглеродните емисии от транспорта в градската среда. Гръцките партньори ще закупят 72 велосипеда като 12 от тях ще бъдат електрически, заради които ще се пригодят и две станции за захранване.
В проекта са заложени различни дейности за информация и комуникация: създаване на уебсайт, поставяне на информационни табели и провеждане на обучения и срещи с различните целеви групи по проекта.

Снимка: ОбА – Свиленград

От юни 27, 2019 15:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама