Десетметрова Коледна елха грейна в центъра

Тонка Славкова
От Тонка Славкова декември 13, 2015 11:12

Десетметрова Коледна елха грейна в центъра

Весело шествие премина по главната улица на Тополовград, привечер на 7 декември, и се отправи към площада. Деца от детската градина и от началното училище, с грейнали звездички на коледните шапки, се подредиха край десет-метровата елха, където се проведе традиционното откриване на Коледните и Новогодишни празници.
Празникът започна с огненото шоу на гостите от Спортен клуб “Дивинитас” – София, и хор “Медени звънчета”, които подгряха веселото настроение. След отправените пожелания на заместник-кмета Маргарита Георгиева към малки и големи за весела Коледа и щастлива Нова година, момичетата от формацията за художествено слово “Сладкодумци” повикаха Дядо Коледа. Той пристигна и поздрави с песен малките тополовградчани.
След това детската публика мощно отброи с обратно броене от 10 до “старт” и кметът на общината Божин Божинов и заместник-кметовете – Маргарита Георгиева и Красимира Атанасова “запалиха” светлините на коледната елха. В синхрон с ярките грейнали лампички, пищни фойерверки огряха небето над площада. Към радостта от цветното вълшебство се присъединиха с предколедно настроение в своите изпълнения и тан- цьорите от състава за народни танци “Луди млади” и мажоретките от “Сияйни звезди”.
Празничната вечер продължи в голямата зрителна зала на читалището. Прекрасен концерт сътвориха малките самодейци и децата от ОДЗ “Щастливо детство”. Водещият Ангел Попов от Куклен театър – Ямбол, сам участва в празничния спектакъл с няколко игри, които проведе с децата. На сцената се изявиха детските читалищни състави: Хор “Медени звънчета”, Мажоретният състав “Сияйни звезди”, школата за народни танци, Формацията за художествено слово “Сладкодумци”, с художествени ръководители – Людмила Янева, Йовка Дионисова-Маркова, Дарина Терзиева, Тонка Славкова. Своя отличен дебют на сцена направиха най-малките сладури от групата за художествено слово “Сладкодумчета” – Йоана, Алекс, Силви и Яна. Готови за срещата с Дядо Коледа сцената превзеха малките певци и тан-цьори от ОДЗ ”Щастливо детство”. Добре подготвени от своите учителки – Арабаджиева, Димова, Желева, Башаева, Кукурешева и Илиева, момиченцата и момченцата пяха и играха коледни песни и танци.
Коледно-новогодишното настроение в Тополовград тепърва започва да се повишава. Предстоят още много интересни събития, които общината и читалището са подготвили за големите празници.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова декември 13, 2015 11:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама