Десетметрова Коледна елха грейна в центъра

Тонка Славкова
От Тонка Славкова декември 13, 2015 11:12

Десетметрова Коледна елха грейна в центъра

Акценти

  • Вестник Сакарско Ехо, брой 461495, година LXXХ, 11-17 декември 2015

Свързани публикации

Весело шествие премина по главната улица на Тополовград, привечер на 7 декември, и се отправи към площада. Деца от детската градина и от началното училище, с грейнали звездички на коледните шапки, се подредиха край десет-метровата елха, където се проведе традиционното откриване на Коледните и Новогодишни празници.
Празникът започна с огненото шоу на гостите от Спортен клуб “Дивинитас” – София, и хор “Медени звънчета”, които подгряха веселото настроение. След отправените пожелания на заместник-кмета Маргарита Георгиева към малки и големи за весела Коледа и щастлива Нова година, момичетата от формацията за художествено слово “Сладкодумци” повикаха Дядо Коледа. Той пристигна и поздрави с песен малките тополовградчани.
След това детската публика мощно отброи с обратно броене от 10 до “старт” и кметът на общината Божин Божинов и заместник-кметовете – Маргарита Георгиева и Красимира Атанасова “запалиха” светлините на коледната елха. В синхрон с ярките грейнали лампички, пищни фойерверки огряха небето над площада. Към радостта от цветното вълшебство се присъединиха с предколедно настроение в своите изпълнения и тан- цьорите от състава за народни танци “Луди млади” и мажоретките от “Сияйни звезди”.
Празничната вечер продължи в голямата зрителна зала на читалището. Прекрасен концерт сътвориха малките самодейци и децата от ОДЗ “Щастливо детство”. Водещият Ангел Попов от Куклен театър – Ямбол, сам участва в празничния спектакъл с няколко игри, които проведе с децата. На сцената се изявиха детските читалищни състави: Хор “Медени звънчета”, Мажоретният състав “Сияйни звезди”, школата за народни танци, Формацията за художествено слово “Сладкодумци”, с художествени ръководители – Людмила Янева, Йовка Дионисова-Маркова, Дарина Терзиева, Тонка Славкова. Своя отличен дебют на сцена направиха най-малките сладури от групата за художествено слово “Сладкодумчета” – Йоана, Алекс, Силви и Яна. Готови за срещата с Дядо Коледа сцената превзеха малките певци и тан-цьори от ОДЗ ”Щастливо детство”. Добре подготвени от своите учителки – Арабаджиева, Димова, Желева, Башаева, Кукурешева и Илиева, момиченцата и момченцата пяха и играха коледни песни и танци.
Коледно-новогодишното настроение в Тополовград тепърва започва да се повишава. Предстоят още много интересни събития, които общината и читалището са подготвили за големите празници.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова декември 13, 2015 11:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.