На Европа и е нужна солидарност за справяне с проблема с нахлуването на бежанци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 13, 2015 01:37 Updated

На Европа и е нужна солидарност за справяне с  проблема с нахлуването на бежанци

Акценти

  • 700 хиляди души, повечето от Сирия, Афганистан и Ирак, са пресекли европейските граници през първите осем месеца на тази година
  • Повече от 1 милион и 800 хиляди бежанци се намират в Турция

Свързани публикации

БРЮКСЕЛ

За Европа наплива на мигранти през последната година се оказа сериозен проблем, който трябва да бъде разрешен много бързо. До това заключение стигнаха евродепутати на семинара, който се проведе в Европейския парламент (ЕП) в Брюксел. Той бе под надслов „Миграция и убежище – предизвикателства за Европа“ и в него участваха около над 120 журналисти от Европа.

Доклади по темата представиха португалецът от ЕНП Жозе Мануел Фернандес, член на бюджетната комисия на ЕП, Сесилия Викстрьом и Ска Келер, членове на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, Тимъти Киркоп, от Комисията по транспорт и туризъм. Тяхното мнение бе, че са нужни общи мерки и споделена солидарност по отношение на бежанския натиск в Европа.

Шведката Сесилия Викстрьом (през пролетта на 2014 бе в Харманли) заяви, че споразумението от Дъблин е неефeктивно и трябва да се промени. Според нея всички страни в Европа са в играта и трябва заедно да решават проблема с бежанците

Разпадането на Шенген би било разпадане на Европа, заяви Жозе Мануел Фернандес.

Ска Келер изрази мнение, че бежанците са хора като всички нас и трябва да им се помогне. Според нея трябва да се повиши капацитета за приемането им, спазвайки човешките права и хуманитарни изисквания.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 13, 2015 01:37 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама