Делото за погрома в бежанския лагер продължава на 11 септември

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 7, 2018 17:11

Делото за погрома в бежанския лагер продължава на 11 септември

Следващото заседание по делото за погрома в бежанския лагер в Харманли ще бъде на 11 и 12 септември. Това реши днес Харманлийския районен съд. Тогава ще бъдат разпитани 60-те свидетели на случилото се на 24 октомври 2016 година.

На днешното заседание адвокатите на подсъдимите афганистанци поискаха делото да се върне за ново разследване в прокуратурата, заради сериозни процесуални нарушения и конкретизиране на фактическата обстановка по обвинителния акт.

Това не бе прието от съдия Веселин Коларов. Той не допусна да се приеме на този етап и Граждански иск от Агенцията по бежанците за 83 хиляди лева за имуществени вреди, срещу извършителите. Днес в съда бяха доведени 10 от обвинените, като за останалите 11 делото ще се води задочно.

На заседанието присъстваха като наблюдатели двама адвокати от Одрин. Левент Динчели и Мурат Дакдевир са от Комисията по емигрантските права към Одринска адвокатска палата, Турция.

Веднага след края на делото, под прозорците на съдебната зала няколко младежи при извеждането на подсъдимите скандираха „No border, no natiot, stop deportation“ и „свобода“. „По този начин изразяваме солидарност към тези хора, които са подсъдими и са избрани на случен принцип. Полицаите пребиха над 200 човека по стаите, а няма нито един от тях на подсъдимата скамейка,“ каза едно момиче, което отказа да се представи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 7, 2018 17:11
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Harman.li август 9, 06:41

    Този материал чудесно кореспондира с материала „Немски журналист от ARD* се интересува как приемаме мигрантите“!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама