Четирима автори събраха почитатели на поезията в библиотеката

Тонка Славкова
От Тонка Славкова ноември 27, 2015 11:41

Четирима автори събраха почитатели на поезията в библиотеката

В навечерието на Деня на християнското семейство, 20 ноември, четирима представители на тополовградския Клуб на поетите и писателите ”Илко Карайчев” представиха свои творби в читалищната библиотека. Много близки, познати, приятели и почитатели на мереното слово присъстваха на поетичната вечер, сътворена от Вълка Плякова, Златка Добрева, Димитър Томов и Димитър Белев.
Събитието откри библиотекарят Мария Паскалева. Председателят на клуба – Николай Дялков и Любов Узунова представиха четиримата автори. “Всички ги познаваме. В техните произведения може да не срещнете непременно запомнящи се метафори, може да не разчетете правилните поетични стъпки и рими, но в едно ви уверявам, ще усетите в творчеството им техния свят, тяхната човещина, тяхната душа и любов, а защо не и тяхната мъдрост, събрана в годините“ – каза Дялков.
Освен авторите в четенето се включиха Керанка Кукучева и Любов Узунова. В представените стихове се долавят лични преживявания и чувства, срещи и раздели, любовта към родния край, спомени. Музикален поздрав към всички отправиха китаристите Силвия Паскова и младият Георги Стойчев, а чашите с червено вино допълниха приятното усещане за една по-различна петъчна вечер. “Виновниците” за нея получиха много цветя и подаръци, поздравления и пожелания за успехи и творческа реализация от приятели, близки и почитатели и от председателя на читалището – Трифон Ламбов.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова ноември 27, 2015 11:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.