Борислав Иглев: “Театърът създава приятелства”

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 18, 2016 07:11

Борислав Иглев: “Театърът създава приятелства”

Господин Иглев, добре дошли в Тополовград! Радваме се, че в този празничен ден сте сред нас.
Благодаря. Приятно ми е да идвам тук, защото изпитвам уважение към кмета Божин Божинов и към хората от общината. Тополовградчани са хубави хора.

Посещавате ни в ден, който е двоен празник, а за нас – троен, защото днес откриваме Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира.
Да, и много се радвам, че намирам Тополовград толкова празничен. Девети май е не само празник на обединена Европа.Той е урок за това как болните амбиции на един човек са довели до унищожаването на милиони хора. Това, че този голям празник съвпада с откриването на фестивала е много добре. Благодаря на кмета Божинов, по чиято покана съм тук, за това, че мога да бъда при тополовградчани в деня на откриването на Международния театрален фестивал.

Какво мислите за този театрален форум, който вдига завеса за двадесет и първи път?
Мисля, че фестивалът е значимо културно събитие, не само за общината, а и за областта и за страната. Той носи положителен заряд, отваря хората за едно непринудено общуване. Театърът учи на много полезни неща. Той не е само забавление. Тук се създават приятелства между млади хора от няколко страни. Приветствам тази прекрасна тополовградска инициатива и се на-дявам тя да продължи, да бъде пример за това как изкуството обединява хората и ги прави по-добри и по-близки.

Разбрах, че срещите ви с тополовградчани ще станат по-чести.
Да, защото възнамерявам всеки първи понеделник от месеца да изслушвам проблемите на хората от общината . Приемната ми ще бъде отворена за тях в “Терзиева къща”. Сега ви честитя Двадесет и първото издание на Международния фестивал и пожелавам на всички приятни срещи с театралното изкуство!

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 18, 2016 07:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.