Борислав Иглев: “Театърът създава приятелства”

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 18, 2016 07:11

Борислав Иглев: “Театърът създава приятелства”

Господин Иглев, добре дошли в Тополовград! Радваме се, че в този празничен ден сте сред нас.
Благодаря. Приятно ми е да идвам тук, защото изпитвам уважение към кмета Божин Божинов и към хората от общината. Тополовградчани са хубави хора.

Посещавате ни в ден, който е двоен празник, а за нас – троен, защото днес откриваме Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира.
Да, и много се радвам, че намирам Тополовград толкова празничен. Девети май е не само празник на обединена Европа.Той е урок за това как болните амбиции на един човек са довели до унищожаването на милиони хора. Това, че този голям празник съвпада с откриването на фестивала е много добре. Благодаря на кмета Божинов, по чиято покана съм тук, за това, че мога да бъда при тополовградчани в деня на откриването на Международния театрален фестивал.

Какво мислите за този театрален форум, който вдига завеса за двадесет и първи път?
Мисля, че фестивалът е значимо културно събитие, не само за общината, а и за областта и за страната. Той носи положителен заряд, отваря хората за едно непринудено общуване. Театърът учи на много полезни неща. Той не е само забавление. Тук се създават приятелства между млади хора от няколко страни. Приветствам тази прекрасна тополовградска инициатива и се на-дявам тя да продължи, да бъде пример за това как изкуството обединява хората и ги прави по-добри и по-близки.

Разбрах, че срещите ви с тополовградчани ще станат по-чести.
Да, защото възнамерявам всеки първи понеделник от месеца да изслушвам проблемите на хората от общината . Приемната ми ще бъде отворена за тях в “Терзиева къща”. Сега ви честитя Двадесет и първото издание на Международния фестивал и пожелавам на всички приятни срещи с театралното изкуство!

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 18, 2016 07:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама