Бойко Борисов в Хасково: „Няма конфликт в ГЕРБ и няма да допусна такъв“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 13, 2016 20:07

Бойко Борисов в Хасково: „Няма конфликт в ГЕРБ и няма да допусна такъв“

Акценти

  • Бойко Борисов бе категоричен, че ГЕРБ няма да отстъпи нито крачка назад за електронното управление.

Свързани публикации

„Слуховете за конфликт между Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова са абсолютни спекулации.“ Това заяви министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов пред представители на Предприемачи ГЕРБ , който се провежда в Хасково. Той призова всички предприемачи в България да създават работна среда и продукция, която да носи висок брутен вътрешен продукт за страната.

Относно задължителното гласуване, премиерът подчерта, че насила хубост не става. „Спирам обществените поръчка тогава, когато могат да се направят по-добре и за по-малко пари. Ако навремето бяха правили така, сега много неща щяха да са по-добре“, категоричен бе Бойко Борисов.

Той каза, че два подаръка от 2 милиарда лева са получили българите но затова не се говорело. „Днес съм спокоен, защото виждам как блоковете стават истински куклички. Само малки кампании изпълняват процедурите около санирането, това е подарък и за домакинството. Сега има такъв наплив към програмата за енергийна ефективност, че сме осигурили и втория милиард.

Борисов бе категоричен, че ГЕРБ няма да отстъпи нито крачка назад за електронното управление.

За предложението му да бъдат затворени границите той каза, че бежанците трябвало минават само през официално контролно-пропусквателни пунктове и тези които влязат, които бягат от смъртта, да бъдат устроени по един нормален човешки начин.

Премиерът подчерта, че за споразумението с Турция никога не е говорил ултимативно, а е искал либерализацията на визите с Турция трябва да влезе едновременно с договора за реадмисия.

Пред предприемачите Бойко Борисов обясни, че когато ГЕРБ е дошла власт в първия мандат усвояването на европейските фондове е било под 1 процент. „Приключихме с по средно 99-98% усвояемост. Но това се приема за даденост. Това, че сега караш и си пееш от София до Хасково – все едно винаги е било така, а преди с часове се пътуваше през селата.

Там, където направили магистрали, сега като минете около тях имало само заводи и фабрики.

„Днес има 3 милиарда повече спестявания в банки. Ако тези пари бяха отишли в предприемачество, а не да чакате на лихви, това е един огромен оборот с над 3 процента ръст на икономиката.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 13, 2016 20:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама