Безплатни мобилни здравни услуги в селата ще предоставя община Свиленград

От март 11, 2020 09:55

Безплатни мобилни здравни услуги в селата ще предоставя община Свиленград

Мобилни здравни и социални специализирани грижи основно в селата ще предлага община Свиленград. Услугите ще са безплатни за потребителите.
Те ще бъдат реализирани по спечелен проект „Патронажна грижа в община Свиленград” към Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. С 148 946 лева ще бъде нает персонал за сформиране на здравно-социални екипи и закупен автомобил за достигане до всички села на територията на общината.
Дейностите по проекта са насочени изцяло към възрастни хора и лица с увреждания, които имат нужда от почасови услуги по домовете.
В услуга на нуждаещите се ще бъдат извършвани рехабилитация след инсулт или инфаркт и фрактури на крайниците, измерване на кръвно, пулс, смяна на превръзки, поставяне на инжекции. Тези действия ще се извършват в домовете на лицата с увреждания и възрастните хора. Така ще им се осигури по-добър и качествен достъп до медицинско обслужване.
Ще се извършва и психологическа подкрепа и консултиране от различни специалисти – домашни помощници, рехабилитатори, медицински специалисти, психолог, социални работници и други според потребностите на избраните потребители.
Патронажната грижа за възрастни хора с хронични и други заболявания и адекватните медицински грижи, осигурени от общината, ще компенсират липсата на здравни пунктове в селата.

От март 11, 2020 09:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама