ББС направи репортаж за арестите на емигранти от цивилни

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 13, 2016 15:09

ББС направи репортаж за арестите на емигранти от цивилни

Акценти

  • Според местни хора всяка вечер от този район нелегално границата преминават над 100 човека
  • Сред гората имало утъпкани десетки пътеки, по които са минавали хора

Свързани публикации

Екип на ББС направи репортаж от България, свързан с арести на хора, които са навлезли нелегално в страната, направени от доброволци. Преди два дни в медиите бе публикуван клип, от който се вижда как група от граждански патрули залавят мигранти. Твърди се, че това е станало в района на с. Звездец, община Малко Търново. Последва международна реакция и Районна прокуратура в Малко Търново се е самосезирала и е образувала досъдебно производство чл.142а, ал.І от НК*.

Джени Хил от берлинския офис на ББС разговаря с хора от селото и ги попита какво им е мнението за видеото. Те отрекоха това да е извършено от местни хора и не одобряват постъпката. Споделиха, че знаят много добре как да действат в такива случаи. При подобни ситуации се обаждали на гранична полиция, които задържала нелегалните. „Около 90 на 100 от случаите на задържане на емигранти стават, след сигнал от местните хора“. Това заяви Богдан Мишев от село Звездец, където е едно от най-уязвимите места на българо-турската граница.

Друг – Георги Бакрачов призна, че те нямат проблеми с емигрантите, а се притесняват от онова, което става в по-голям, глобален мащаб. Проблемът трябва да се реши на европейско и световно ниво, според него.

Въпреки че на това място има струпани много граничари и охранителна полиция, нелегално пресеклите държавната ни граница са много повече от официално обявените. Местни хора твърдят, че всяка вечер от там минават над 100 човека.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 13, 2016 15:09
Напиши коментар

1 Коментар

  1. fftr април 20, 21:08

    Добре де как така се случва ,че тия ДОБРОВОЛНИТЕ отряди са все едни добре сложени младежи,безработни с лъскави анцузи и ланци с АТВ-та?И как така досега все имигранти хващат ,така ли веднъж поне не налетяха на трафиканти??Тия гъзоръки доброволци,оскотели от немотия щото имат сърбел в ръцете от работа,просто прежобват арабелите или самите те са трафиканти,и според ситуацията или като видят че не им излиза чифт тека ги задържат зрелищно (забележете ЗРЕЛИЩНО)за да си купят индулгенция за невинност.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама