Българо – руски клубове отбелязаха Деня на победата

Руска Георгиева
От Руска Георгиева май 12, 2016 11:25

Българо – руски клубове отбелязаха Деня на победата

Акценти

  • Приятелите на Русия българи и руснаци смятаха да посетят и Краставото кладенче, но дъждовните атмосферни условия не позволиха

Свързани публикации

Българо руските клубове на Приятелите на Русия и ОНД от елховска, боляровска, тополовградска и ямболска общини отбелязаха празника и на вечерта на 8 срещу 9 май в село Стефан Караджово. Събитието беше посветено на 71 –вата годишнина от Победата. На него присъстваха над 70 човека от околността.

Инициативата да се съберат всички българо руски клубове на Федерацията на Приятелите на Русия и ОНД, заедно на празника беше на елховското ръководство. На събитието присъстваха областния координатор Николай Георгиев, елховския председател на клуба Красимир Кръстев, членове на клубове от общините Елхово, Тополовград, Болярово, Ямбол, както и от селата към тях. Там беше и кметът на Болярово Христо Христов, който пристигна направо от София специално за случая, кметове населени места, както и представител на Консулския отдел на Гърция.

Празникът на осми май започна с поднасяне на венци пред паметника на Стефан Караджа в едноименното село. Приятелите на Русия българи и руснаци посетиха заедно и къщата музей на воеводата. Идеята беше да посетят и местността Краставото кладенче, но дъждовните атмосферни условия не позволиха.

Вечерта продължи с едночасов подарък от ямболския баритон от руски произход Диан Гочев. Той изнесе празничен безплатен концерт от руски песни и романси.

Нощта завърши със съответна почерпка в местно заведение на членове на клуба.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева май 12, 2016 11:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама