Насред коронакризата токът поскъпва с 4,12%

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 7, 2020 07:09

Насред коронакризата токът поскъпва с 4,12%

Акценти

  • Регионален вестник, # 26/910 година XVII, 3 - 9 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Токът за потребителите на ЕВН от 1 юли 2020 г. поскъпва с 4,12%. Това реши Комисията за енергийно и водно регулиране. За клиентите на ЧЕЗ в Западна България увеличението на цената на електроенергията е 2,72 на сто, а сметките на потребителите, които са към „Енерго-Про“ ще се увеличат с 1,05%.
Промяната се е наложила заради включване на ТЕЦ „Марица-изток 2“ в регулирания пазар.
Ново увеличение на цената на питейната вода предвижда доставчикът „ВиК-Хасково“. От там са внесли намерение до КЕВР (Комисия за енергийно и водно регулиране) за утвърждаване и одобряване на цени на ВиК услугите за 2021 г. От публикуваните данни става ясно, че за следващата година цената на услугата за доставяне на питейна водата ще е около 3,50 лева за кубически метър.
Вече повече от месец цените на различни храни в големите вериги са се увеличили, много от лекарствата са с нови цени.

В Гърция вече се влиза само през граничния пункт „Кулата – Промахон“. Освен това чужденци ще бъдат пропускани единствено след попълване на специален онлайн формуляр, съобщиха от Външно министерство. Ограниченията влизат в сила от 1 юли и ще важат за всички, независимо от националността им.
Целта на гръцките власти е да могат да проследяват по-лесно движението на чужденците като мярка срещу коронавируса. Формулярът трябва да бъде попълнен 48 часа преди влизането в страната. Той може да бъде изтеглен от интернет.
На ГКПП „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“, се преустановява пропускането граждани с туристическа цел. Пропускат се само товарни автомобили и сезонни работници, притежаващи договори.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 7, 2020 07:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама