Авджиите забравиха за кучкарина си

Руска Георгиева
От Руска Георгиева септември 28, 2015 03:06

Авджиите забравиха за кучкарина си

Акценти

  • Стоян Ганев Тенев, известен като Тани Гани се грижеше за кучетата на ловджиите

Свързани публикации

Нито един от ловджийте от боляровска, елховска и тополовградска община не си спомнял вече за Тани Гани, довери ми моят стар приятел от вестниците при случайна среща през уйкенда. Сегашните началници били от Ямбол и Сливен и не били толкова милостиви към него като предишните.

Стоян Ганев Тенев е на 83 години вече. Живее в Елхово в непосредствена близост до общинския пазар на ул. ,,Любен Каравелов” №25. Целият му съзнателен живот е преминал в специални грижи за кучетата на ловните дружинки. Нито един лов не минаваше без негово участие. Спомням си, че някога имаше цяла дузина кучета. Вземаше им карантии, вареше ги. Днес бройката им се свеждала само до 2. Освен за кучетата Тани Гани се грижеше и за разфасоването на дивите прасета. Бил спец по тая част.

Някога ходеха на лов по 5-6 човека и било весело и забавно. Сега във Вълча Поляна се сбират по 24 души. ”Станат ли повече на едно място става кавга”, твърди стария човек.

Макар че е на толкова години Стоян Ганчев бил доброволен отрядник на горското. Само шефа на държавното лесничейство в Елхово Станимир Сотиров бил добро момче и все още му помагал. Давал му да разнася понякога кофички с разсад от борчета, давал му дрехи. Осигурил му 10 кубика дърва за зимата, направо готови нарязани.

Тани Гани си има достатъчно грижи с огромния двор. Помни времето когато големите началници му даваха керемиди трето качество и му помагаха с каквото могат. Аз лично си спомням, че имаше случай, когато бяха платили на елитната фризьорка Веселина Каратодорова да боядиса косата му.

Най големия проблем на Тани Гани обаче е самотата. Бабата му отдавна се спомина и той горещо желае да си намери половинка за остатъка от живота си. Зная,че ловджийте някога усилено бяха се заели и с това. Нищо не им пречи да го направят и сега. Или просто, ако някога отиват на пазар да се отбият у дома му или да му звъннат на телефона му – 8 38 16. Тогава убеждението му,,лоши са хората днес” ще отпадне.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева септември 28, 2015 03:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама