С вита баница и кръшно хоро погребаха Култура-та

Руска Георгиева
От Руска Георгиева септември 29, 2015 11:38

С вита баница и кръшно хоро погребаха Култура-та

Акценти

 • Паркинг или културно средище ще изникне от руйните е големият въпрос, който новоизбраният кмет ще трябва да доразреши.

Свързани публикации

Традиционния празник на витата баница под патронажа на кмета на Елхово Петър Киров се състоя в края на миналата седмица. На него бе поканен професионалния танцов ансамбъл ”Странджа“ от Бургас. Похапвайки си от вкусните баници, който сръчните ръце на майсторите от общината измайсториха, елховлии дори не подозираха ,че само на метри от тях един багер доразрушаваше кино ,,Култура”.

Според собствени източници през изминалите дни е направена проверка от Строителен надзор,но на обекта не са открили никои от строителите. Въпреки че екипите на БНТ-1 и телевизия”Алфа” проявиха огромно желание да разговарят лично с градоначалника това не можа да се осъществи.

Вложени са около120 хиляди за разрушаване на сградата, като за момента обектът е замразен до изпълнение предписанията на съответните органи.

Според проекта киното в Елхово трябваше да бъде преустроено в Център за младежки дейности по Програма на общината за развитие на селските райони по Мярка м 321 –Основни услуги на населението и икономиката на селските райони. За децата и младежите трябваше да се изгради център за младежки дейности в сградата на бившето кино. То е построено преди повече от 70 години и близо 15години не се използваше. Проектът предвиждаше запазване на залата за представления, преустройство на съществуващото помещение в зала за репетиции, съблекалня, гримьорна, обслужващи и административни помещения. .

Паркинг или културно средище ще изникне от руйните е големият въпрос, който новоизбраният кмет ще трябва да доразреши.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева септември 29, 2015 11:38
Напиши коментар

2 Коментара

 1. Култура за всички март 24, 13:03

  За съжаление, както и много други дейности, така и културата не може да зависи от държавни и общински структури. Те просто са неспособни да управляват качествено публични активи, какъвто е било това кино. Има толкова много примери за безстопанственост на сгради – средища на култура, които са занемарени и оставени на разрухата, че да ги изброяваме ще е безсмислено. Важно е всеки един от нас да носи културата със себе си и да я търси в другите. Това по-скоро ще ни спаси от некултурността.

  Отговори на този коментар
 2. английски за деца София октомври 24, 18:30

  Изключително е тъжно, че дори си позволяваме да говорим за край на културата. Ако тя си отиде или по точно я унищожим, то тогава какво правим ние самите. Където ще отидат всички актьори в театрите и филмите. Всички писатели и хора на изкуството, то тогава ще живеем в един мрачен свят, където идеята да си купиш нова играчка за коледното дърво, която е направена ръчно би бил немислима. Статията ви е хубава, но дано не се случи край на културата.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама