Атрактивен и весел беше Тодоровден в Тополовград

Тонка Славкова
От Тонка Славкова март 2, 2018 11:58

Атрактивен и весел беше  Тодоровден в Тополовград

На Тодоровден, край храм „Св. Петка“ в околностите на Тополовград, се проведе традиционният празник, който се организира от Общината, местното читалище и комитет „Тодоровци“.
В атракционното събитие взеха участие 11 коня, 12 магарета, 40 каруци. В конната кушия тази година се включиха и елитни коне от Ямболския и Сливенския регион. Във всички прояви взеха активно участие четирите коня на Станимир Кирилов. В надпреварата за най-бърз и силен кон се впуснаха ентусиазирани ездачи, които изпревари Ангел Янков със своя елитен кон от турски произход Сан Сиро. Победителят получи грамота, парична награда и купа, която се връчва за пръв път тази година. Първото място в надбягването с двуколки заслужи Митко Калайджиев, а в магарешката надпревара с победа се отличи Георги Дяков. Грамоти и парични награди получиха всички победители, поощрени са и всички участници.
За да стане по-весел и атрактивен празникът, спомогнаха интересните игри, особено най-новата – теглене на шейна.
Особено голям принос за отличното провеждане на празника организаторите отреждат на отличния водещ на цялата атракция, неуморимият Ангел Крумов и ентусиазираните инициатори от Комитет „Тодоровци“ – Николай Узунов, Тодор Николов, Тодор Атъпов. Тридесет и седем спонсори спомогнаха за провеждането на интересния празник, на които организаторите изказват голяма благодарност.
Край пистата сред многото зрители бяха председателят на ОбС Васил Сяров, заместник-кметовете на общината Маргарита Георгиева, Наско Стоянов и много гости от Турция. Участниците и зрителите поздрави госпожа Георгиева.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова март 2, 2018 11:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.