Атрактивен и весел беше Тодоровден в Тополовград

Тонка Славкова
От Тонка Славкова март 2, 2018 11:58

Атрактивен и весел беше  Тодоровден в Тополовград

На Тодоровден, край храм „Св. Петка“ в околностите на Тополовград, се проведе традиционният празник, който се организира от Общината, местното читалище и комитет „Тодоровци“.
В атракционното събитие взеха участие 11 коня, 12 магарета, 40 каруци. В конната кушия тази година се включиха и елитни коне от Ямболския и Сливенския регион. Във всички прояви взеха активно участие четирите коня на Станимир Кирилов. В надпреварата за най-бърз и силен кон се впуснаха ентусиазирани ездачи, които изпревари Ангел Янков със своя елитен кон от турски произход Сан Сиро. Победителят получи грамота, парична награда и купа, която се връчва за пръв път тази година. Първото място в надбягването с двуколки заслужи Митко Калайджиев, а в магарешката надпревара с победа се отличи Георги Дяков. Грамоти и парични награди получиха всички победители, поощрени са и всички участници.
За да стане по-весел и атрактивен празникът, спомогнаха интересните игри, особено най-новата – теглене на шейна.
Особено голям принос за отличното провеждане на празника организаторите отреждат на отличния водещ на цялата атракция, неуморимият Ангел Крумов и ентусиазираните инициатори от Комитет „Тодоровци“ – Николай Узунов, Тодор Николов, Тодор Атъпов. Тридесет и седем спонсори спомогнаха за провеждането на интересния празник, на които организаторите изказват голяма благодарност.
Край пистата сред многото зрители бяха председателят на ОбС Васил Сяров, заместник-кметовете на общината Маргарита Георгиева, Наско Стоянов и много гости от Турция. Участниците и зрителите поздрави госпожа Георгиева.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова март 2, 2018 11:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама