„Алеко“ на кръпки, ромите с нов асфалт

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 20, 2015 05:40

„Алеко“ на кръпки, ромите с нов асфалт

Акценти

  • Вестник НОВИНИ, брой 38/640, 16 - 22 октомври 2015 г., година XIII

Свързани публикации

Две от най-важните улици на Харманли- „Алеко Константинов“ и „Иван Вазов“ все още са недовършени, за сметка на това две улици в ромската махала са с чисто нов асфалт. Две седмици преди местните избори и на „Люле Бургас“, и на продължението на „Преслав“ има поставени и легнали полицаи, но нямат канализация за мръсна вода.
Такава е картинката към средата на октомври, три месеца след като изтече пусковия срок за ремонта на двете важни улици. Неговият край обаче все още не се вижда. По „Иван Вазов“ тротоарите вече са асфалтирани, а в пресечката от „Освободител“ до „Люле Бургас“ все още се нареждат бордюри.
Ремонтът започна на 18 юни и трябваше да бъде завършен 64 календарни дни след това.
Изпълнител е фирма „Каро Трейдинг“. Тя подмени водопроводната канализация, но все още не е завършила асфалтирането. Това създава много проблеми на живеещите там.
Заради промяна на нивелетата, много от вратите на гаражи и къщи по тези улици няма да могат да се отварят. Причината е по-високото ниво на тротоарите, което на някои места е над 20 сантиметра.
Другият проблем, който притеснява харманлици, които живеят в източната част на града е, че след дъжд всичката вода, примесена с боклуци се свлича в по-долните квартали, тоест към тях.
В началото на годината бе основно ремонтирана и друга улица- „Васил Левски“, която свързва двете ромски махали Маламар дере и Хаджияневото герме. Сега комуникацията между хората от този етнос е улеснена. В същото време точно там се намират най-много незаконни постройки, които подлежат на събаряне.
Двете улици се правят със заем от 2.5 милиона, който община Харманли взе преди няколко месеца и ще бъде плащан от харманлийци през следващите 10 години. В съседните градове подобни проекти се изпълняват с пари от европейски програми.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 20, 2015 05:40
Напиши коментар

3 Коментара

  1. kak`Сийка октомври 20, 08:35

    ЦИГАНСКИ КМЕТ! 12 ГОДИНИ СТИГАТ!!! НЕ ИСКАМ СЕЗГИН ЗА ЗАМЕСТНИК КМЕТ!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама