Абитуриентите на 2017 – кой е по-по-най?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 31, 2017 11:58

Абитуриентите на 2017 – кой е по-по-най?

И тази година абитуриенти бяха най-ухажваните хора, които преживяха звездния си миг и 15-те минути слава. Навсякъде бяха изпратени по червен килим, в шпалир от хора, които им се възхищаваха и поздравяваха. Пред тях младите хора демонстрираха стил и класа, финансовото състояние на родителите си и интересните си хрумвания. Някои излязоха сполучливо извън клишетата и не сбъркаха.
На балната си вечер завършващите издържаха първия тест на славата пред погледа на гражданите и ръководството градовете, от където са.
Новините за скъпи тоалети не впечатляват вече кой знае колко, но затова пък най-интересната вест дойде от Любимец, където се появи и семейна двойка. На 23-ти вечерта, малко преди абитуриентите да започнат купона, още на площада Здравко Стайков поиска ръката на Теодора Димитрова. Това стана достояние на събралите се на тържеството, които го аплодираха.
Същата вечер бляскаво, шумно и тържествено премина символичния рейд на випуска на зрелостниците от СУ „Желязко Терпешев“. Червеният килим, ентусиазмът и енергията на събралите се над 1 000 човека ги накараха да се чувстват специални и многозначими. Затова голяма бе заслуга и на водещата Евгения Стоянова, която предаде своя адреналин на празнуващите.
Първи по червения килим стъпиха директорът на училището Мария Станкова и нейните заместници Валя Шидерова и Катя Ванкова.
След тях по него преминаха 26 двойки, които бяха приставени поименно.
Поздрав към абитуриентите отправи кметът Анастас Анастасов, който им пожела „самочувствие и непрекъснат стремеж към развитие, за да покорявате нови върхове.“
„Предстоят ни много нови приключения и преживявания. Тъжно ми е, че за последен път сме всички заедно и животът безвъзвратно ще ни раздели. Всеки ще поеме в различна посока“, отговориха учениците Кателина Катева и Кольо Димитров.

Те благодариха на всички, които са се грижили за тях. „Тръгваме с много надежда и вяра в бъдещето, но и с тъга по отминалите детски дни, изпълнени с много игри, веселие и труд,“ бяха техните думи .
Към небето полетата четири балона с цифрите 2017, пълни с надеждите и мечтите на завършилите.
Имаше заря, подарена от кмета Анастасов, която даде старт в живота на зрелостниците. Накрая всички изпяха песента “Клетва” на група “Щурците” и се запътиха към последния си съвместен купон в шпалир и фойерверки.
В Ивайловград прощаването на зрелостниците с любимото училище започна в 10:00 часа в двора на гимназията. Тук ученици изнесоха рецитал, играха народни танци. Имаше и прощално слово на директора Александра Хорозова и кмета Диана Овчарова.
Всички преминаха с шествие из града, а след това училищното знаме тържествено бе предадено на единадесетокласниците. Зрелостниците го целунаха, а след това се срещнаха с учители за последно в класните стаи.
Със среща с кмета на общината започна прощалната вечер на абитуриентите на Симеоновград. В сряда, 23 май, те се срещнаха с Милена Рангелова и на чаша вино разговаряха за бъдещето, което им предстои. Тя им пожела успех в живота и реализация на мечтите.
След това с шествие по централната улица, двата класа, съпровождани от класните ръководители Мария Палазова и Таня Антонова, заминаха да заведението „Кинг“ където празнуваха до сутринта. Тази година абитуриентите на Симеоновград двадетсет и трима с две професии – информационни технологии и готвачи.
От полицията се бяха погрижили купонът на зрелостниците да премине без инциденти.

This slideshow requires JavaScript.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 31, 2017 11:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама