Свикаха заседание на ОбС – Тополовград поискане на 6 съветници

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 26, 2023 08:53

Свикаха заседание на ОбС – Тополовград поискане на 6 съветници

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 48/1072, година XX, 22 - 04 януари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

По искане на шест от общинските съветници от ОбС – Тополовград на 19 декември бе проведено заседание на съвета. Подписалите се за него бяха Петър Янчев, Светла Михайлова, Антоанета Палазова, Коста Стойчев, Васил Сяров и Мариана Костова.
В искането са посочени четири въпроса, които да се включат като точки и разгледат в дневния ред. Това са Приемане на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет; Определяне на поименния състав и ръководството на Постоянните комисии към съвета; Промяна в поименния състав на Временната комисия по избора на кандидатите за съдебни заседатели и Избор на представител и негов заместник в Областния съвет за развитие гр. Хасково.
Всички точки бяха разгледани и приети решения по тях.
Съобразно броя на новия състав от 13 члена на ОбС е редуциран и броят на Постоянните комисии в него, които вече са три на брой. Постоянната комисията (ПК) по бюджет, финанси, икономическа и инвестиционна политика, общинска собственост, приватизация и след приватизационен контрол е с председател Антоанета Палазова, секретар Мариана Костова и членове: Коста Стойчев, Васил Сяров и Светла Михайлова.
ПК по образование, култура, здравеопазване, социална политика, туризъм, младежки дейности, вероизповедания и спорт ще се ръководи от Мариана Костова, секретар е Петър Янчев и членове: Костадин Минчев, Атанас Анастасов и Панайот Тончев.
ПК по устройство на територията, пътна и селищна мрежа, транспорт, опазване на околната среда, благоустрояване, комунални дейности, обществен ред и сигурност, местно самоуправление и регионална политика, земеделие и гори е с председател – Коста Стойчев, секретар – Станислав Димов и членове: Банко Банков, Пламен Минчев и Васил Сяров.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 26, 2023 08:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама