На фона на бедствията се родиха две бебета

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 15, 2017 07:20

На фона на бедствията се родиха две бебета

На фона на снежните виелици, свирепия вятър и бедствията, които ни сполетяха, човешкия живот се оказа по-издръжлив. При екстремни обстоятелства на бял свят се появиха две бебета.
И двете се родиха на 10 януари. При първият случай харманлийските пожарникари спасиха родилка от преспите в Сакар планина. Това стана рано сутринта в 2.40 часа, във вторник, когато в противопожарна служба постъпил сигнал за закъсала линейка. Заради обилния снеговалеж, тя успяла да стигне само до село Черепово. Екип на местната пожарна премина през Голямата звезда и стигна до съседното Дрипчево, където ги чакаше бъдещата майка.
С пожарната кола я закараха до АГ отделението на харманлийската болница, където жената роди здраво доносено момченце с име Божидар четири часа по-късно.
Майката Гела е на 40 години, от село Младиново е, а това й е четвърто дете. Обясни, че ден преди това е била върната от Свиленградската болница, защото е нямала осигуровки.
На фона на снежните бури в село Одринци, Ивайловградско по-късно през нощта в домашни условия се роди момиченце. Екип на Спешна помощ удостовери раждането, а кметският наместник състави акта за раждане. Детето е на германско семейство, което живее там от три години.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 15, 2017 07:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама