Отново смяна на постове в училище

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 15, 2021 11:40

Отново смяна на постове в училище

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 10 - 16 декември 2021 г., брой 45/977 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

В началното училище в Тополовград през миналата седмица пак бе извършена смяна на директора му. На поста се завърна, като ВрИД предишния директор Добрин Парнаров, който бе освободен от длъжността преди две години. Той сменя на поста уволнената Милена Коджаманова, която пък смени него предишния път.
Междувременно и едното и другото освобождаване/назначаване бе съпроводено със съответните административни наказания и за единия и за другия. От ОбС на БСП – Тополовград, като част от предстоящото управление на страната като партия, категорично заявиха за „Сакарнюз“, че нямат нищо общо с поредното назначаване на господин Парнаров за директор на началното училище.
Това тополовградско училище се превърна в една постоянна база за експериментално назначаване и уволняване на директорите му.

Ту директор, ту учител, но все в полезрението на РУО – Хасково

Иван Атанасов

Добрин Парнаров бе директор на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Тополовград, и бе свален от поста и назначен като учител., а след това  уволнен на 17 юни миналата година.  Като основание се посочва чл. 328, ал. 1, т. 2 /съкращаване на щата/ и чл. 190, ал. 1, т. 3 /системни нарушения/ от Кодекса на труда.
След това народният представител Ирена Анастасова в деня за парламентарен контрол на 3 юли 2020 година поиска от образователния министър Красимир Вълчев да разясни случая. Тя каза, че господин Парнаров е председател на Общинския координационен съвет на Независимия учителски синдикат в Тополовград и има решение на ТЕЛК. Отчитайки цитираното в заповедта, според нея несъвместимо съжителство на тези два члена, Анастасова счита, че уволнението е тенденциозно и има политически мотиви.
Министър Вълчев отговори, че е констатирано, че от страна на директора на училището има нарушения, свързани с процедурата по прекратяване на трудовите правоотношения. „Извършената проверка на РУО – Хасково, не е установила тенденциозно или политически мотивирано отношение към старши учителя Парнаров, каза министър Вълчев.
Вече като учител в това училище, той продължи да присъства в медиите. През тази година бТВ излъчи репортаж за сигнал, проверяван от Регионалното управление по образование в Хасково за насилие над дете в това училище. В него се твърди, че Добрин Парнаров с бастун е удрял по главата дете и това се случва пред очите на друг педагог.
Преподавателят твърди, че няма побой над ученик, а става дума за словесни реплики. Уточнява, че е направил забележка на детето, защото то му казало да си гледа работата.
В репортажа ва бТВ се внушава, че това не е единственото провинение на педагога.
За „Сакарнюз“ Добрин Парнаров сподели следното: „Репортажът на бТВ е поръчков. Грубо манипулиран е чрез услужлив монтаж и тенденциозни внушения. Изрязани са части от думите на участниците и са вмъкнати други, извадени от контекста. Ще съдя и поръчителите и изпълнителите на репортажа!”.
По-късно стана ясно, че случаят е прекалено раздут и не отговаря на истината и на Парнаров няма наказание по случая. Потърпевш стана директорът Милена Коджаманова, която получи предупреждение на РУО – Хасково.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 15, 2021 11:40
Напиши коментар

2 Коментара

  1. щил Тополовград декември 18, 20:59

    Е сега си получи Заслуженото!

    Отговори на този коментар
  2. Франклин декември 16, 18:46

    Г-н Парнаров е страхотен преподавател, освен това и с чувство за хумор, имаме страхотни спомени от неговите часове. А това че е повишил тон или издърпал ухото на някое дете, да се запитат родителите му дали не го е заслужило…изобщо силно се преувеличава като се твърди за побои и подобни…

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама