Реализация на още една проектна идея ще се осъществи с финансовата помощ, предоставена чрез „МИГ Харманли“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 7, 2021 08:24

Реализация на още една проектна идея ще се осъществи с финансовата помощ, предоставена чрез   „МИГ Харманли“

Акценти

  • Регионален вестник, #44/976, 3- 9 декември 2021 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

На 30.11.2021г., Председателя на Управителния съвет на Сдружение „Местна инициативна група Харманли“ – г-жа Валентина Димулска и представляващия ЛИН ЕООД – г-н Росен Русев, подписаха тристранен административен договор с Държавен фонд „Земеделие“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони по процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ за бенефициенти, възложители по ЗУСЕСИФ.
Проектът е с наименование: „“Модернизация за биологично стопанство за зеленчуци“ и бе подаден по подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“ от стратегията за Водено от общностите местно развитие на „МИГ Харманли“.
Общата стойност на одобрените за финансиране разходи по проекта е 177 120,00 лв., от които одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 69 026,64 лв. Проектът предвижда закупуване на земеделска техника – трактор, дискова брана, продълбочител, фреза, култиватор и едноосно ремарке. С реализацията на проекта ще се модернизира биологично земеделско стопанство за производство на зеленчуци и ще се разкрие ново работно място.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 7, 2021 08:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама