Обсъждането за поемане на дълг премина без въпроси

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 16, 2020 08:36

Обсъждането за поемане на дълг премина без въпроси

Акценти

  • Съдът недвусмислено посочи собственикът и виновника за трагедията в Бисер, но прокуратурата все още не се е произнесла по въпроса

Свързани публикации

Без въпроси премина общественото обсъждане за поемане на дълг от 10 млн. Лева, за изплащане обезщетения на пострадалите от наводнението в с. Бисер. То се състоя вчера и на него кметът Мария Киркова причините, които налагат да се прибегне до тази мярка.

Срещу общината има заведени 33 граждански дела, а исковете са за над 4 млн лева за имуществени и неимуществени вреди. Лихвите се начисляват от 2012 година и надхвърлят главниците.

Госпожа Киркова каза, че досега държавата е помагала, като е давала безлихвени заеми, но това не може да продължава.

Дългът ще бъде кредитна линия и тя ще се използва след като излезе съдебно решение.

С тези пари ще се плащат само главници, адвокатски възнаграждения и лихви, Няма да се използват за други цели, защото общината на този етап е в добро финансово състояние

На „обсъждането“ присъстваха общински съветници, служители, кметове на села, а въпроси не бяха поставени.

Председателят на ОбС Иван Димитров, който е и юрист поясни, че всички дела са заведени срещу Министерството на отбрана и Община Харманли, но МО е оправдано, а единствения виновен остана общината, която е собственик на язовира.

В проекта за поемане на дълг е заложена 2,2% лихва , без комисионни, без всякакви такси и такава за предсрочно погасяване.

Предстои това да бъде гласувано на заседание на ОбС.

Докато прокуратурата се бавеше с посочването на виновник за жертвите в село Бисер, съдът го установи, но изненадващо държавното обвинение посочи като виновник бившият областен управител Ирена Узунова. След много забавяния и еквилибристики срещу нея бе заведено дело, но то така и все още не е приключило.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 16, 2020 08:36
Напиши коментар

1 Коментар

  1. сълза и смях юни 17, 14:52

    Театъра си върви , а ние овцете седим и блеем и се нареждаме на опашка да ни стрижат… този дълг има да го плащаме ние и децата ни с години наред !

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама