Осъдиха бившия митнически началник Тодор Караиванов условно

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 12, 2024 09:37

Осъдиха бившия митнически началник Тодор Караиванов условно

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 02/1074, година XXl, 12 - 18 януари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

На 3 години условно бе осъден бившият началник на Митница „Свиленград“ Тодор Караиванов. Изпитателният срок е 5 години, а другото наказание „Лишаване от право да заема длъжност в държавната администрация“ е 5 години.
Присъдата му влезе в сила на 29 декември 2023 г. и тя е постановена по НОХД № 446/2017 г. по описа на Окръжен съд – Хасково. С нея той бе признат за виновен в това, че от октомври 2014 г. до януари 2015 г. в град Свиленград е поискал и приел дар – парични суми в различни валути в общ размер на 600 евро и 1600 лв., който не му се следва. Взети са от С.Х.Х. и Х.И.Х. и му са дадени да извърши действия по служба и за да не извърши такива действия, предвидени в длъжностната му характеристика като началник на Митница „Свиленград“.
Затова първоначално той е осъден на наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 4 години, при първоначален общ режим, глоба от 5000 лева и лишаване от право да заема длъжност в държавната администрация“ за срок от 6 години.
С решение на Върховен касационен съд размерът е намален до 3 години, а изпълнението на същото е отложено за изпитателен срок от 5 години.
По второ обвинение Окръжен съд – Хасково призна подсъдимия Караиванов за виновен за това, че на 28 януари 2015 г. в град Свиленград в качеството си на длъжностно лице получил сумата от 10 000 евро, поради което му е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години.
С решение на Апелативен съд – Пловдив наказателното производство за това престъпление е прекратено, поради изтекла абсолютна давност.

Тодор Караивнов бе задържан в края на януари 2015 година.

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 12, 2024 09:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама