Новите кметове на населени места – кои са те и какъв опит имат?

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 21, 2023 07:11

Новите кметове на населени места – кои са те и какъв опит имат?

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 43/1067, година XX, 17 - 23 ноември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Твърде шарена е картината при новоизбраните кметове на кметства в някои от населените места от община Тополовград. Както вече знаят нашите читатели, кметове се избираха в десет села, обявихме и от кои политически сили са издигнати и те са само две – ГЕРБ с шест и ИТН с четири кметове.
Кметството в Радовец, в състава на което влизат и селата Филипово и Присадец, кмет стана Желязка Попова, като за нея работата в кметството не е непозната. Шест години тя работи тук като секретар в него и е добре запозната с това, което трябва да прави за своите съселяни.
В Устрем със с. Планиново в състава си, кмет за пети мандат стана Христо Илчев и за него тайни в кметската длъжност и какво се иска от нея няма. В пре-дишните си четири мандата той има едно прекъсване, когато за периода 2011 – 2015 г. устремци избраха друг кмет, но след това отново се върнаха към Илчев.
В Срем кмет е Митка Иванова. Макар и за първи път избрана на тази длъжност, то за нея работата в кметството не е непозната. Беше секретар на кметството, а през изминалият мандат бе кметски наместник.
В Княжево кметът, който бе избран, е Иван Атанасов, който за първи път попада в сферата на управленските дела в селото, след като никога не се е занимавал с подобна дейност. Няма да му е лесно, но стига да прояви желание и упоритост ще се научи да бъде полезен на съселяните си.
В Синапово Тенчо Димитров бе избран за втори пореден мандат, но това стана доста трудно – след балотаж на втори тур. Дано това да го амбицира да докаже на съселяните си, че изборът им е бил правилен.
В Мрамор кмет за първи път стана Живка Христова, която има добър опит като секретар в кметството, което вероятно ще ѝ послужи да се справи добре, вече с по-големи отговорности като кмет.
В Орешник е най-младият между кметовете в Общината – Иван Ятакчиев, избран за първи път с никакъв досег до този момент с административна работа. Но младостта, упоритостта и желанието да се докаже на орешанци само могат да му бъдат от полза.
В Хлябово Надка Динева повтори мандата си като кмет, а преди това има богат опит като секретар на кметството. Няма тайни в работата и сигурно ще докаже това на местните хора.
В Българска поляна кмет стана Станка Стратиева. Тя отдавна е в тази сфера – ту като кметски наместник, ту като кмет в зависимост от промените в законодателството, така, че не би имало нещо което да я притеснява.
Стигаме накрая и до Орлов дол. Там за втори пореден мандат бе избрана Виолета Георгиева и след трудно спечеления първи, сега това не представляваше трудност за нея и лесно спечели доверието на съселяните си. Има достатъчно опит и няма какво да я притеснява в работата ѝ.
Това е краткото представяне на кметовете на селата, а следващия път ще го направим и с общинските съветници.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 21, 2023 07:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама