Предвижда се създаване на нова зелена зона за отдих край Свиленград

От октомври 19, 2020 10:17

Предвижда се създаване на нова зелена зона за отдих край Свиленград

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“ # 39/923, година XVII, 16 - 22 октомври 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Нова зелена зона за отдих край Марица ще се изгражда по проект на Сдружение „Заедно за Свиленград”. Сдружението подписа договор за финансиране на проект „Пътеки за култура и история без граници” по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg – ИПП България – Турция 2014-2020.
Общата стойност на договора е 398 834,83 eвро.
Проектът ще се реализира в партньорство с община Ениджия, област Къркларели, Турция. Целта му е представяне на културно-историческото и природно наследство по атрактивен и конкурентен начин на двете трансгранични общини.
Водещият партньор е Сдружение „Заедно за Свиленград“.
В рамките на проекта ще се изгради зелена пешеходна зона по дигата на река Марица, в района между Стария и новия мост. Тя ще включва изграждане на архитектурни елементи и съоръжения, площадка за отдих, озеленяване със широколистни и иглолистни дървета и храсти. С реализацията на проекта се цели да се осигури по-добър достъп до културно-историческия паметник Стария мост в Свиленград.

В Свиленград санираха три сгради от социалната, обра-зователната и културната сфера. Енергийно обновяване на сградния фонд е с цел понижаване на годишното енергийно потребление и разходите на енергия на всяка една от сградите и намаляване емисиите на парникови газове.
Ремонтирани бяха Социален център – Свиленград, сградата на НЧ „Васил Левски -1933” и ОУ „Любен Каравелов”.
Ремонтът на обектите се реализира с финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. и съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд на обща стойност 1 151 618,56 лв.

От октомври 19, 2020 10:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама