Мъж с дрога се опита да блъсне полицай при опит да избяга от проверка

Сакарнюз
От Сакарнюз април 26, 2024 18:08

Мъж с дрога се опита да блъсне полицай при опит да избяга от проверка

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 17/1089, година XXl, 26 - 9 май 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

В Управлението в Харманли е пренощувал 28-годишен, притежавал дрога, съобщават от бюлетина на МВР.
На 24 април в 14:00 часа криминалисти са предприели действия в района на Спешното отделение в града да проверят младия мъж и шофираната от него лека кола „Фолксваген“.
При вида на полицаите водачът предприема маневра на заден ход с цел да осуети проверката, като целенасочено е направил опит да блъсне полицейски служител, застрашавайки живота и здравето му.
Предприетото преследване е продължило 300 метра в посока вилната зона на града, където момчето слязло от колата и хукнало да бяга, като в движение е хвърлило торбичка със суха зелена листна маса с тегло 10 грама.
След задържането му е отказал кръвна проба за експертиза. Задържан е до 24 часа по заведеното бързо производство.

На 19 април други двама са били в ареста на РУ Харманли за държане на дрога.
При проверка в дома на 23-годишен, намиращ се на улица „Цар Иван Асен“, под навес в къщата е открита грам суха зелена листна маса – марихуана.
Същият вид дрога е намерена и в 37-годишен симеоновградчанин, проверен в родния си град. При вида на полицаите той е опитал да изхвърли 6 грама марихуана на земята. При последвала проверка в дома му на улица „Хан Аспарух“ са открити още 2 грама марихуана и грендер-мелачка.
Мъжът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство. На следващия ден в участъка в Симеоновград отново е задържан 41-годишен мъж с дрога с грам канабис.

При друг случай водач, шофиращ след употреба на наркотик е бил задържан на 20 април в РУ Харманли. В 21:10 часа на улица „Цар Самуил“ е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 34-годишен жител на с. Райкова могила. В хода на проверката в дрехите му е открит грам канабис. Последвал е тест с техническо средство, което показало наличие на амфетамин, метамфетамин и канабис в пробата на водача. Той е отказал кръвен тест и е задържан по стартиралото бързо производство.

Още един инцидент се е случил на 24 април. 36-годишен е задържан в РУ Харманли, след получено съобщение за ПТП с материални щети на 2 км преди село Бисер в посока Любимец. Участник в инцидента е 37-годишен харманлиец, шофирал „Фолксваген“, който се оказал и нерегистриран.
Тест с дрегер отчел наличие на 0,7 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е отказал кръвна проба.

Сакарнюз
От Сакарнюз април 26, 2024 18:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама