Митко Батчев иска комисия да контролира кмета Божин Божинов

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 8, 2021 10:08

Митко Батчев иска комисия да контролира кмета Божин Божинов

Акценти

  • Регионален вестник, # 21/953 година XVIII, 4 - 10 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Съветникът Митко Батчев поиска да се направи временна комисия, която да следи за комуникацията между Общинския съвет и кмета. На последното заседание той заяви: „Вече 4 или 5 пъти кметът отсъства, не знам поради какви причини. Заместниците не са длъжни да поемат отговорност и да отговарят всеки път, че той отсъства и не може да отговори на наши въпроси. От 24-ти имам питания, казано ми бе, че ще ми бъде отговорено писмено, но не съм получил отговор.
В чл. 44, ал. 1, т. 18 от Правилника на ЗМСМА кметът в 3-дневен срок е длъжен да информира ОбС за всички административни актове и договори.
Моето предложение е да се създаде временна комисия по контрол и изпълнения на взетите решения от ОбС“.
Според него имало и други зададени въпроси, на които нямало дадени отговори и нямало информация какво се случва.
Председателят Пламен Минчев го уведоми, че за да има такава комисия, трябва да бъде внесена за разглеждане докладна записка и да се вземе решение от съветниците.
Друг съветник, Васил Сяров, предложи сегашната Комисия по образование, култура, спорт, туризъм, младежки дейности, вероизповедания, здравеопазване и социална политика, да се раздели на две. Едната да е по образование, деца, младежта и спорта, туризъм и евроинтеграцията, а другата да е Комисия по култура и културно историческо наследство, вероизповедание, социална политика и здравеопазване.
По повод изказването му Красимир Иванов изрази предположи, че от ГЕРБ искат да намерят комисия за Митко Батчев.
Наско Стоянов попита във връзка с транспортната схема, какви договори има сключени от Общината, изпълняват ли се от фирмите, санкционират ли се, ако не ги спазват. Твърди, че въпросът му е зададен преди няколко месеца, но няма отговор.
Другият му въпрос бе: „Имаме сключен договор за превоз на ученици. Той е за автобуси над 22 места, а заради един мост караме с по-малки микробуси. Но цената, която плаща държавата, е за автобуси с над 21 места. Разликата между двете е драстична. Правим услуга на някой за сметка на децата“, е заключението му. Попита на каква цена Общината фактурира превоза с такива автобуси.

От Общинска администрация заявиха, че са отговорили писмено на всички въпроси, които са били отразени в Протокола от заседанията на Общински съвет.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 8, 2021 10:08
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Мухоморко юни 8, 22:41

    Митко искал…ама Митко е забравил, че точно благодарение на този кмет стана общински съветник, а сега го плюе.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама