Правят винарска изба с къща за гости и басейн

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 18, 2020 12:19

Правят винарска изба с къща за гости и басейн

Създаването на винарска изба се предвижда в село Малко Градище. Инвестиционно намерение в община Любимец е постъпило от Венета Салабашева – управител на „Вени стил 76“ ЕООД, Свиленград. Тя възнамерява да изгради обект „Преустройство на търговски обект в малка винарска изба“.
Инвестиционното предложение представлява преустройство на съществуващ магазин и ресторант в малка винарска изба за преработване на 20 т грозде.
В двуетажната част на сградата се предвиждат помещения за приемане на суровината, за ферментация на бяло и червено вино, за склад за празни бутилки, сектор за миялно, бутилиране и етикиране, за отлежаване и съхранение на вино, склад за бутилирано вино, фирмен магазин, дегустационна зала и лаборатория. На втория етаж ще бъдат пет стаи за гости – пет на брой. В плана е предвидено и изграждането на външен басейн до 100 куб. м.
Община Любимец ще извърши аварийно-възстановителни работи по реконструкция на подпорна стена и отводнителна система на улица в с. Белица. В резултат на интензивни валежи те са подкопани, съоръженията са разрушени и не функционират. Нарушена е устойчивостта на пътната конструкция и пътния банкет.
Целта на тези дейности е да се извърши укрепването на пътното платно, като се извърши реконструкция на подпорната стена и отводнителната система на улицата в границите на селото.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 18, 2020 12:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама