Започват ремонт на част от площада в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 14, 2023 13:54

Започват ремонт на част от площада в Харманли

Започват ремонт на част от централния площад „Възраждане“ в Харманли. От няколко дни работници поставят ограждания, с които ще се ограничи достъпът до него. Недостъпна ще е частта от улицата пред ОбА, до парка, а пространството пред БИЛЛА и фонтаните няма да бъде засегнато.

За цялостния ремонт на „Възраждане“ ще са необходими повече от 4 млн. лева, от които са осигурени едва 1 млн.

Изпълнител на СМР ще е единственият участвал в обществената поръчка – „Еко традекс груп“ АД от Хасково, която построи и новата зала на „Хеброс“.

Поръчката бе обявена в началото на февруари 2020 година, а договорът с фирмата бе подписан в началото на ноември същата година.

В началото на 2023 г., на 27 януари, се състоя публичното обсъждане в Културния център, на което присъстваха служители на ОбА и трима съветника. Обявлението за него бе на сайта на Община Харманли. Там харманлийци за пръв път бяха запознати с идейния проект, който дотогава не бяха виждали.

В Техническата спецификация на проекта е записано, че „въпреки добре заложените композиционни дадености на площада липсва съвременното оформление и въплъщаването на модерни схващания, естетически интегрирани и отговарящи на характера му.“

Записано е още, че е необходимо „реновиране на съществуващата каменна настилка, като се предвиди почистване на повърхността й, след което се импрегнират, като на места е необходима подмяна на счупени и амортизирани плочи.”

Вероятно необходимият милион е дошъл в общината, щом като започват и строителните работи.

В Договора е записано, че Срокът за изпълнение на възложените с настоящия договор работи възлиза общо на 55 календарни дни.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 14, 2023 13:54
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Катя Николова юни 14, 18:50

    Болницата е в плачевно състояние, а за площада 4 млн?! Незнам кой си позволява подобна лудост! Болница на ръба, те площад ще ремонтират! Безумие!!!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама