Атанас Атанасов представи своя книга чрез представление

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 13, 2023 15:09

Атанас Атанасов представи своя книга чрез представление

Акценти

  • Той раздаде много автографи и отговори на въпроси свързани с историята на книгата.

Свързани публикации

„Юман – силата на кръвта“ e първата книга на Атанас Атанасов от с. Устрем. Тя бе представена в поредната литературна вечер на Клуб „Илко Карайчев“ при читалището в Тополовград.

Това бе поредната дейност на клуба, когато представяне се превърща в представление. В постановката по книгата, режисирана от Росен Пурлантов майсторски се изявиха самият автор и младите актьори, доскорошни възпитаници на ОУ „Иван Вазов“ в с. Устрем – Матео Атанасов, Мария Кирязова и Мария Асенова.

Режисьор на постановката бе Росен Пурлантов, също учител в това училище, но и актьор в Театъра на комедията „Велко Кънев“.
В началото, преди започване на представлението, авторът бе представен от Николай Дялков – председател на Литературния клуб „Илко Карайчев“. След неговия край видимо развълнуваният и притеснен автор Атанас Атанасов отговаряше на много въпроси от страна на зрителите, които бяха изпълнили залата. Те бяха за историята в романа, за неговата идея за написване, мисли ли за продължение и други. Той откровено говори за цялата история около написването на книгата и разкри, че вече работи по втората част на романа си.
В края на представянето, превърнало се в представление, авторът получи поздравления и подаръци от името на кмета на общината, поднесени му от зам.-кмета Данчо Трифонов, от председателя на Настоятелството на читалище „Св. св. Кирил и Методий“ Трифон Трифонов и от своите колеги от ОУ „Иван Вазов“ – с. Устрем.
Цветя получиха и младите актьори, участвали в постановката по романа.
След края на литературното събитие желаещите, които се наредиха, за да получат автограф от Атанас Атанасов върху неговата книга, бяха много.
Представянето на дебютната книга бе част от програмата за Коледно-Новогодишните празници на Община Тополовград и читалището в общинския център.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 13, 2023 15:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама