АДФИ започва три проверки в Община Ивайловград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 27, 2023 08:32

АДФИ започва три проверки в Община Ивайловград

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 44/1068, година XX, 24 - 30 ноември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ започва три проверки в Община Ивайловград. Те са в отговор на подадени сигнали от кандидат-кмета Наско Гелимачев и са свързани с реализирането на обществени поръчки.
Първата проверка е за законосъобразност и документална обоснованост на извършените разходи по сключени договори с ДЗЗД „Армира 2020“ след ремонт на античната вила „Армира“.
Втората за законосъобразност и документална обоснованост на извършените разходи по сключен договор със „Съмър Уърк“ ДЗЗД след възложена обществена поръчка за основен ремонт на горски пътища.
Третата е за законосъобразност и документална обоснованост на извършените разходи с ДЗЗД „Дига“ – София след възложена обществена поръчка за възстановяване на разрушени диги на река Бяла.
Относно твърдението на господин Гелимачев, че неправомерно се отпускат субсидии на животновъди, които нямат нито обекти, нито животни и не отговорят на изискванията, за неправомерното бъдещо разходване на средства от европейските фондове с това се занимава дирекция „Противодействие на измамите“ към ДФЗ и сигналът е препратен на тази институция.
Припомняме, че в преди няколко месеца от европрокуратурата са иззели материали, свързани в изграждането на незаконния Кът за отдих в чашата на язовир „Ивайловград“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 27, 2023 08:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама