Дебати показаха, че съветници не познават материята, която гласуват

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 12, 2020 20:56

Дебати показаха, че  съветници не познават  материята, която гласуват

Акценти

  • Регионален вестник, # 26/910 година XVII, 3 - 9 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Докладната, с която се определяха заплатите на кмета и другите управници в Община Тополовград, бе оттеглена от последното заседание на ОбС. Причината за това станаха противоречивите изказвания и мнения на съветниците.
Тя бе внесена и подписана от заместник-кмета Антоанета Палазова и това предизвика спор между местните парламентаристи – дали зам.-кметът има право да внася такива предложения, отнасящи се до заплатите на кметовете и кметските наместници, или не.
В един момент, за да се прекрати този спор, кметът Божинов преподписа докладната. Това обаче не спря дискусията и съветниците започнаха да коментират кой има право да внася такива предложения.
По проекта за решение в докладната, Кера Спирова поиска заплатата да се определя не само от прослужените години и стаж, а и от „действително отработено време“. Тя настоя този текст да се допълни в проекта за решение. Предполага се, че визира кмета Божинов.
Съветникът Коста Стойчев поиска да уточни какво значи „действително отработено време“ и кое е „недействително отработено време”.
На предложението на Спирова кметът Божинов отвърна с думите: „Аз мисля, че Вие въобще не разбирате закона. Докладната е в съответствие с Кодекса на труда, Наредбата за структурата и организацията на работната заплата и нормативните актове, уреждащи заплатите в бюджетните организации. Не сме си ги измислили ние!
Или ще си говорим така, колкото да се правим, че разбираме много, грамотни сме, а не зачитаме законите. Четете и проверете!“.
Впоследствие той направи предложение месечното възнаграждение на всички кметове и кметски наместници в община да бъде в размер на минималната работна заплата за страната.
След като дебатите преминаха в махленска свада, докладната бе оттеглена.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 12, 2020 20:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама